ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Νέο έργο του Banksy σε τοίχο στο Νότιγχαμ - Διέψευσε άλλο καλλιτέχνη που το «διεκδικούσε»

Νέο έργο του Banksy σε τοίχο στο Νότιγχαμ - Διέψευσε άλλο καλλιτέχνη που το «διεκδικούσε» Facebook Twitter
0

Ο Banksy επιβεβαίωσε σήμερα ότι το νέο mural, το οποίο εμφανίστηκε σε έναν τοίχο στο Νότιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας, είναι δικό του. 

Το έργο, που δείχνει ένα μικρό κορίτσι να χρησιμοποιεί ένα λάστιχο ποδηλάτου ως χούλα-χουπ, εμφανίστηκε την Τρίτη στον τοίχο ενός ινστιτούτου ομορφιάς, δίπλα από ένα ποδήλατο, το οποίο ήταν δεμένο με λουκέτο σε μια μεταλλική πινακίδα και του έλειπε ο πίσω τροχός.

Ο διάσημος Βρετανός καλλιτέχνης δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για το νέο γκράφιτι. Το Nottinghamshire Live δημοσίευσε λίγο μετά την εμφάνιση του έργου ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο ένας street artist με όνομα «Itchers» είχε γράφει στην εφημερίδα για να πάρει τα εύσημα του mural. 

Ο Itchers είπε πως εντόπισε το «θλιμμένο παλιό ποδήλατο» και ήθελε «να του δώσει λίγη χαρά», ενώ δεν δίστασε να δημοσιεύσει και μια φωτογραφία του stencil που υποτίθεται πως χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει το mural. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#itchers#hers#banksy#nottingham#streetart#prank#stunt#beautiful#painting#tyresofgoingroundincircles#stencil#stencils

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ itcherstencil στις

Ωστόσο, το Σάββατο, ο Banksy κοινοποίησε στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram και στην ιστοσελίδα του φωτογραφίες του ίδιου έργου, επιβεβαιώνοντας πως πρόκειται για δικό του. Ο διάσημος Βρετανός καλλιτέχνης συνηθίζει να ποστάρει εικόνες ή βίντεο στο Instagram ως απόδειξη πως το έργο είναι δικό του. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις

Τα έργα του Banksy συχνά αναφέρονται σε διεθνή γεγονότα. Φέτος πολλά είχαν έμμεση αναφορά στην υγειονομική κρίση του κορωνοϊού και στο αντιρατσιστικό κίνημα Black Lives Matter.

Τον Αύγουστο χρηματοδότησε επίσης ένα πλοίο για τη διάσωση προσφύγων στη Μεσόγειο που επιχειρούν να φθάσουν στην Ευρώπη και την Αφρική.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, Design Taxi


Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ