Ένα νέο έργο του Banksy, φόρος τιμής στους εργαζόμενους του βρετανικού συστήματος υγείας (NHS) για τη μάχη που δίνουν κόντρα στον κορωνοϊό, κοσμεί το νοσοκομείο του Σαουθάμπτον.

 

Το έργο απεικονίζει ένα αγόρι, γονατισμένο, που κρατά ψηλά τον νέο αγαπημένο του σούπερ ήρωα, μια νοσηλεύτρια του NHS, ενώ έχει πετάξει σε ένα καλάθι απορριμάτων τον Μπάτμαν και τον Σπάιντερμαν. Η νοσηλεύτρια έχει τεντωμένο το ένα της χέρι, σαν να πετά, σε μια στάση που θυμίζει τον Σούπερμαν. Φορά μάσκα και στολή της φέρει το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού, που είναι το μόνο έγχρωμο στοιχείο του έργου.

 

View this post on Instagram

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

 

 

Ο Banksy άφησε ένα σημείωμα για τους εργαζομένους στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το BBC. «Ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε. Ελπίζω αυτό να φωτίσει λίγο το μέρος, αν και είναι μόνο ασπρόμαυρο», ανέφερε σε αυτό. Το έργο του θα παραμείνει στο νοσοκομείο του Σαουθάμπτον- έχει τοποθετηθεί σε σαλόνι κοντά στην πτέρυγα των επειγόντων- και το φθινόπωρο θα δημοπρατηθεί, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για το NHS.

 

«Το νοσοκομείο μας έχει πληγεί άμεσα από τις τραγικές απώλειες αγαπημένων μελών του προσωπικού και φίλων. Το γεγονός ότι μας επέλεξε ο Banksy για να αναγνωρίσει την εξαιρετική συνεισφορά όλων στο NHS, αποτελεί τεράστια τιμή», δήλωσε η CEO του νοσοκομείου, Πόλα Χεντ.

 

«Ο κόσμος θα κάνει ένα διάλειμμα από την πολυάσχολη καθημερινότητά του για να εκτιμήσει αυτό το έργο τέχνης. Χωρίς αμφιβολία θα αποτελέσει μεγάλη τόνωση του ηθικού για όσους εργάζονται και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μας», σημείωσε ακόμη.

 

Αυτό δεν είναι το μόνο έργο που εμπνέεται ο Banksy κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Πρόσφατα είχε δημοσιεύσει στο Instagram φωτογραφίες από την τουαλέτα του σπιτιού του, στην οποία ζωγράφισε ποντίκια, με το σχόλιο «Η γυναίκα μου σιχαίνεται να δουλεύω από το σπίτι».

 

Στο μεταξύ ένα άλλο έργο του, το «Κορίτσι με το τρυπημένο τύμπανο», που κοσμεί τοίχο στο Μπρίστολ, απέκτησε μάσκα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αν και δεν είναι γνωστό αν την τοποθέτησε ο ίδιος ο καλλιτέχνης ή κάποιος άλλος.