ΗΠΑ: Μεγιστάνας κατηγορείται για τη μεγαλύτερη φορολογική απάτη στην αμερικανική ιστορία

ΗΠΑ: Μεγιστάνας κατηγορείται για τη μεγαλύτερη φορολογική απάτη στην αμερικανική ιστορία Facebook Twitter
ΗΠΑ: Μεγιστάνας κατηγορείται για τη μεγαλύτερη φορολογική απάτη στην αμερικανική ιστορία
0

Μεγιστάνας στον τομέα του software στις ΗΠΑ κατηγορείται για τη μεγαλύτερη φερόμενη φορολογική απάτη στην αμερικανική ιστορία.

Ο Robert Brockman, διευθύνων σύμβουλος της Reynolds and Reynolds, φέρεται να έχει αποκρύψει 2 δισ. δολάρια σε έσοδα από τις φορολογικές αρχές για δύο δεκαετίες, χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών.

Κατηγορείται ακόμα για ένα φερόμενο σύστημα απάτης που αφορούσε χρεόγραφα.

Ο κ. Brockman εμφανίστηκε με τηλεδιάσκεψη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Χιούστον του Τέξας και αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι είχαν ειδοποιηθεί για τις υποτιθέμενες ενέργειές του από τον συνάδελφό του και  δισεκατομμυριούχο Robert Smith.

Ο Smith κατέθεσε εναντίον του κάνοντας συμφωνία με τις αρχές προκειμένου να αποφύγει ο ίδιος τη δίωξη.

Σε δήλωσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι ο κ. Brockman, 79 ετών, πραγματοποίησε την απάτη χρησιμοποιώντας οικογενειακό φιλανθρωπικό trust και πολλές υπεράκτιες εταιρείες με έδρα τις Βερμούδες και το νησί της Καραϊβικής St. Kitts and Nevis.

Οι κινήσεις αυτές έγιναν σύμφωνα με τις αρχές, για να αποκρύψει έσοδα από τις επενδύσεις του σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία διαχειρίζεται μια εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο κ. Brockman χρησιμοποίησε κωδικούς ονομάτων και κρυπτογραφημένα email για να διαχειριστεί κρυφά τις επενδύσεις.

Ο Αμερικανός εισαγγελέας David Anderson είπε σε δημοσιογράφους ότι ο κ. Brockman είχε επίσης κατηγορηθεί για αγορά και πώληση χρεογράφων στην εταιρεία του, παραβιάζοντας δεσμεύσεις προς τους επενδυτές.

Το χρέος φέρεται να αγοράστηκε με τη βοήθεια εσωτερικών πληροφοριών που είχε.

Ο μεγιστάνας αντιμετωπίζει συνολικά 39 κατηγορίες. Μεταξύ αυτών η φοροδιαφυγή, η απάτη και το ξέπλυμα χρήματος.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας του Smith με τις εισαγγελικές αρχές, ο έτερος δισεκατομμυριούχος καλείται να πληρώσει περισσότερα από 139 εκατομμύρια δολάρια σε κυρώσεις και φόρους.

Θα εγκαταλείψει επίσης αξιώσεις επιστροφής χρημάτων ύψους 182 εκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες υποβλήθηκαν εν μέρει για φιλανθρωπικές συνεισφορές.

Ο κ. Smith είναι ιδρυτής των Vista Equity Partners στο Σαν Φρανσίσκο και είναι ο πλουσιότερος Αφροαμερικανός επενδυτής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Forbes.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM