Μετά το Oruc Reis, το Kanuni: Και τουρκικό γεωτρύπανο νότια του Καστελόριζου

Μετά το Oruc Reis, το Kanuni: Και τουρκικό γεωτρύπανο νότια του Καστελόριζου Facebook Twitter
0

Μετά τις δραστηριότητες Oruc Reis στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX, άλλο ένα τουρκικό πλοίο, αυτή τη φορά γεωτρύπανο, εμφανίστηκε στην περιοχή μέσα στη νύχτα.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για το πλοίο «Kanuni», το οποίο, σύμφωνα με το marinetraffic, απέπλευσε το πρωί από το λιμάνι Tasucu της Τουρκίας, στην επαρχία της Μερσίνης.

Το γεωτρύπανο φαίνεται να πλέει με ταχύτητα 7 κόμβων και κατεύθυνση το λιμάνι Χαϊντάρπασα της Κωνσταντινούπολης.

Το «Kanuni» είναι το τρίτο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο μετά το Fatih και το Yavuz. Πρόκειται για πλωτό γεωτρύπανο έκτης γενιάς, εξειδικευμένο σε γεωτρήσεις σε πολύ μεγάλα βάθη.

Πρόκειται για μια ακόμα κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που «δυναμιτίζει» το κλίμα και απομακρύνει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα επανέναρξης τους διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Την ίδια ώρα, το Oruc Reis έχει κινηθεί αρκετά δυτικότερα από το Καστελόριζο, στην περιοχή νότια της Ρόδου και της Καρπάθου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στο Σούμι της Ουκρανίας – Νέες επιχειρήσεις στα σύνορα

Η Ρωσία συνεχίζει να δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στα σύνορα με την ουκρανική περιφέρεια Σούμι, την ώρα που ουκρανικές αρχές ανησυχούν για νέα εισβολή - Γκρίζα ζώνη τέσσερα χωριά
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ-ΜΜΕ

Διεθνή / Τραμπ εναντίον ΜΜΕ: Διακοπή χρηματοδότησης των NPR και PBS, δίκτυα με βαθιές ρίζες στο δημόσιο τομέα

Το σχετικό διάταγμα Τραμπ χαρακτηρίζει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία ως «κομματικά και προκατειλημμένα» επειδή δεν ευθυγραμμίζονται με τον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM