Στέλεχος του Versace κατηγορεί την αστυνομία για ρατσιστική συμπεριφορά- Το σχόλιο της Ντονατέλα Βερσάτσε

Στέλεχος του Versace κατηγορεί την αστυνομία για ρατσιστική συμπεριφορά- Το σχόλιο της Ντονατέλα Βερσάτσε Facebook Twitter
Ο Salehe Bembury κατηγορεί την αστυνομία ότι τον σταμάτησε στον δρόμο επειδή είναι μαύρος (Πηγή φωτό Instagram)
0

Στέλεχος του οίκου Versace κατηγορεί την αστυνομία του Λος Άντζελες για ρατσιστική συμπεριφορά, επειδή τον σταμάτησε και του έκανε έρευνα «απλά επειδή είμαι μαύρος».

Αστυνομικοί σταμάτησαν τον Salehe Bembury, αντιπρόεδρο του τμήματος για τα ανδρικά υποδήματα και τα sneakers, επειδή διέσχισε τον δρόμο σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση πεζών. «Είναι ατυχές ότι εγώ κυριολεκτικά σχεδίασα αυτά τα παπούτσια που είναι στην τσάντα και τώρα μου κάνουν έρευνα για αυτά», ακούγεται να λέει στους αστυνομικούς, στο βίντεο από το συμβάν, αναφερόμενος στην τσάντα που κρατούσε όταν τον σταμάτησαν.

Στο βίντεο από το περιστατικό, που έγινε την 1η Οκτωβρίου οι αστυνομικοί ρωτούν τον Bembury γιατί πέρασε τον δρόμο. «Πέρασα χωρίς να υπάρχει διάβαση, δεν ξέρω τι να πω», απαντά εκείνος. Στη συνέχεια, ένας από τους αστυνομικούς του ζητά να δείξει την ταυτότητά του, χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη, ενώ τον ρωτά αν έχει πάνω του όπλο.

View this post on Instagram

Fear.

A post shared by Salehe Bembury (@salehebembury) on


Ο Bembury απαντά αρνητικά και λέει ότι νιώθει πολύ νευρικός, ενώ σχολιάζει ότι είναι υπερβολικό όλο αυτό που συμβαίνει. Σε άλλο βίντεο, που τράβηξε ο ίδιος με το κινητό του, λέει «Είμαι στο Μπέβερλι Χιλς και με ψάχνουν γιατί ψώνισα στο μαγαζί που δουλεύω, απλά επειδή είμαι μαύρος», δείχνοντας μια τσάντα Versace. «Τώρα δημιουργείς ένα εντελώς διαφορετικό αφήγημα», σχολιάζει ο ένας αστυνομικός.

Η Ντονατέλα Βερσάτσε δημoσίευσε το βίντεο στον λογαριασμό της στο Instagram και έγραψε ότι είναι σοκαρισμένη με αυτό που συνέβη στον Bembury. «Είναι σύμβουλος στον Versace εδώ και πολύ καιρό και η συμπεριφορά που βίωσε ήταν εντελώς απαράδεκτη. Τον σταμάτησαν στον δρόμο αποκλειστικά λόγω του χρώματός του», ανέφερε στην ανάρτησή της.

Σε ανακοίνωση, το αστυνομικό τμήμα του Μπέβερλι Χιλς ανέφερε ότι οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν όταν τον είδαν «να διαπράττει παράβαση πεζού».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM