Γερμανία: Ισόβια σε νοσοκόμο - Σκότωνε ασθενείς με θανατηφόρα ένεση ινσουλίνης

Γερμανία: Ισόβια σε νοσοκόμο - Σκότωνε ασθενείς με θανατηφόρα ένεση ινσουλίνης Facebook Twitter
Γερμανία: Ισόβια σε νοσοκόμο - Σκότωνε ασθενείς με θανατηφόρα ένεση ινσουλίνης (Spiegel)
0

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε γερμανικό δικαστήριο σε νοσοκόμο, που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία τριών ασθενών του.

Οι εισαγγελείς είπαν δε, ότι υποπτεύονται ότι ο άνδρας, με το όνομα Grzegorz W, έχει σκοτώσει περισσότερα θύματα. Τον κατηγόρησαν ότι έκανε θανατηφόρες δόσεις ινσουλίνης σε ασθενείς του.

Κρίθηκε επίσης ένοχος για απόπειρα δολοφονίας σε δύο ακόμα περιπτώσεις, καθώς και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και κλοπή σε βάρος των θυμάτων του.

Οι γιατροί άρχισαν να υποψιάζονται τον νοσοκόμο όταν ανακάλυψαν ένα νέο σημάδι από βελόνα σε έναν 87χρονο ασθενή που μόλις είχε πέθανε, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Ο νοσοκόμος είχε πρόσβαση στην ινσουλίνη επειδή είναι διαβητικός.

Ο 38χρονος Πολωνός, αρνήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο, αλλά ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων του.

«Αυτό που έχω κάνει είναι πολύ βάναυσο και βίαιο», είπε στο δικαστήριο.

Αρχικά ο άνδρας κατηγορήθηκε για έξι δολοφονίες, αλλά κρίθηκε ένοχος μόνο για τρεις. Ο δικαστής είπε ότι οι ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους είχαν ήδη εκφράσει ανησυχία για τον συγκεκριμένο άνδρα, πολύ πριν τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, ένα από τα θύματά του περιέγραψε τον Grzegorz W ως «διάβολο», λίγο πριν από το θάνατό του.

Ο Grzegorz W είχε περάσει χρόνο σε κέντρα φροντίδας ως παιδί και είχε ποινικό μητρώο για μικροαδικήματα ως ενήλικας.

Ήταν άνεργος κλειδαράς στην Πολωνία και έκανε μαθήματα νοσηλευτικής για να βρει δουλειά στη Γερμανία, αναφέρει το BR 24. Στη συνέχεια εργάστηκε ως νοσοκόμος σε 69 διαφορετικά κέντρα.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM