«Πώς να μετακομίσω στον Καναδά»: Αμερικανοί έσπευσαν στο Google, μετά το ντιμπέιτ Τραμπ- Μπάιντεν

«Πώς να μετακομίσω στον Καναδά»: Αμερικανοί έσπευσαν στο Google, μετά το ντιμπέιτ Τραμπ- Μπάιντεν Facebook Twitter
EPA
0

Το χαοτικό πρώτο ντιμπέιτ ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν έκανε πολλούς Αμερικανούς να στραφούν στο Google αναζητώντας τρόπο για να μετακομίσουν στον Καναδά.

Ο νυν Αμερικανός πρόεδρος και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών τέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι σε ντιμπέιτ ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, στις 3 Νοεμβρίου. Ήταν μια «αναμέτρηση» με εκατέρωθεν προσβολές, αλληλοκατηγορίες, φωνές και δυο πολιτικούς που ο ένας διέκοπτε τον άλλον.

Αυτή η εικόνα έβαλε Αμερικανούς σε σκέψεις για το ενδεχόμενο να φύγουν για τον Καναδά. Ή τουλάχιστον, αυτό φαίνεται από τις αναζητήσεις τους στο Google.

Οι αναζητήσεις με το ερώτημα «πώς να υποβάλλω αίτηση για καναδική υπηκοότητα» αυξήθηκαν στις ΗΠΑ τις προηγούμενες ώρες. Το ίδιο συνέβη και με το ερώτημα «Πώς να μετακομίσω στον Καναδά».

Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη του ντιμπέιτ οι αναζητήσεις αυτού του τύπου κορυφώθηκαν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Google. Αλλά υπήρξε και δεύτερο κύμα, τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά το τέλος του ντιμπέιτ. Οι περισσότερες αναζητήσεις έγιναν στη Μασαχουσέτη, ενώ ακολουθούν Ουάσινγκτον και Μίσιγκαν.

Πάντως, σύμφωνα με τον Guardian, δεν πρόκειται για κάτι πρωτάκουστο. Κάθε εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ φαίνεται πως κάνει αρκετούς Αμερικανούς να σκέφτονται τη μετακόμιση στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Η κορύφωση αυτών των αναζητήσεων, σύμφωνα με την Google, έγινε μετά την εκλογική νίκη του Τζορτζ Μπους, τον Νοέμβριο του 2004. Όσο για τα τελευταία πέντε χρόνια, η μεγαλύτερη κίνηση στη μηχανή αναζήτησης για τη μετακόμιση στον Καναδά καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2016, μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ