Charlie Hebdo: Ο συλληφθείς για τη νέα επίθεση παραδέχθηκε ότι δεν είναι ανήλικος

Charlie Hebdo: Ο συλληφθείς για τη νέα επίθεση παραδέχθηκε ότι δεν είναι ανήλικος Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο συλληφθείς για την επίθεση με ματσέτα μπροστά στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo στο Παρίσι παραδέχθηκε ότι ονομάζεται Ζαχίρ Χασάν Μαχμούντ ότι γεννήθηκε στο Πακιστάν το 1995, και όχι το 2002.

Το γεγονός ανακοινώθηκε από την αντιτρομοκρατική εισαγγελία κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο ύποπτος δήλωνε ότι ονομάζεται Χασάν Αλί και ότι είχε γεννηθεί το 2002 στο Πακιστάν, ταυτότητα υπό την οποία λάμβανε κοινωνικό επίδομα ανηλίκου από την άφιξή του στην Γαλλία το 2018.

Αντιμέτωπος με ένα πακιστανικό έγγραφο που βρέθηκε στο τηλέφωνό του, «παραδέχθηκε τελικά ότι επρόκειτο για την αληθινή του ταυτότητα και ότι είναι 25 ετών», δήλωσε ο Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ, παραδεχόμενος ότι ο συλληφθείς είναι παντελώς άγνωστος στις υπηρεσίες Πληροφοριών.

Ο ύποπτος δήλωσε επίσης ότι δεν γνώριζε ότι τα γραφεία του Charlie Hebdo δεν βρίσκονται πλέον στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η πολύνεκρη επίθεση που αποδεκάτισε την συντακτική ομάδα του γαλλικού σατιρικού περιοδικού το 2015 και ότι είχε την πρόθεση να πυρπολήσει το κτίριο.

Ο Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ πρόσθεσε ότι ο 25χρονος είχε μαζί του τρία μπουκάλια διαλυτικού White Spirit.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM