Πακιστάν: Επιχείρησε να ανακυκλώσει παλιά οβίδα και προκάλεσε έκρηξη - Πέντε νεκροί

Πακιστάν: Επιχείρησε να ανακυκλώσει παλιά οβίδα και προκάλεσε έκρηξη - Πέντε νεκροί Facebook Twitter
Πακιστάν: Επιχείρησε να ανακυκλώσει παλιά οβίδα και προκάλεσε έκρηξη - Πέντε νεκροί (EPA/Αρχείο)
0

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δύο τραυματίστηκαν στο βόρειο Πακιστάν, όταν ένας έμπορος παλιοσίδερων προκάλεσε την έκρηξη μιας παλιάς οβίδας, που προσπαθούσε να ανακυκλώσει.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, η έκρηξη σημειώθηκε σε χωριό της Νοουσέρα, μια περιοχή της επαρχίας Χάμπερ Παστούνκβα, όταν δύο άνθρωποι έφεραν την οβίδα στον έμπορο παλιοσίδερων.

«Η οβίδα εξερράγη όταν αυτός προσπάθησε να τη διαλύσει με ένα σφυρί«, δήλωσε στο AFP ο αρχηγός της αστυνομίας της Νοουσέρα Νατζμούλ Χάσαν.

Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το μαγαζί, σκοτώθηκε ο έμπορος παλιοσίδερων, ο βοηθός του, οι δύο άνθρωποι που του είχαν φέρει την οβίδα, όπως και ένας έφηβος που βρισκόταν εκεί.

Παλιά βλήματα όλμου και πυροβολικού, όπως κι άλλα πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί, εισάγονται συχνά λαθραία στο Πακιστάν από το Αφγανιστάν και ορισμένα από αυτά χρονολογούνται από τον σοβιετικό πόλεμο της δεκαετίας του 1980.

Τα σιδερένια περιβλήματά τους θεωρούνται πολύτιμη πρώτη ύλη, η οποία χρησιμοποιείται στα εργαστήρια ή τα εργοστάσια σιδηρουργίας στο βόρειο Πακιστάν.

Περιστατικά όπως το σημερινό δεν αποτελούν κάτι σπάνιο στο Πακιστάν, αν και τον τελευταίο καιρό δεν είναι τόσο συχνά καθώς δεν είναι τόσο εύκολο να περάσει κανείς λαθραία από τη μεθόριο με το Αφγανιστάν και οι σιδηρουργοί εκπαιδεύονται.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM