Times: Η Βρετανία ετοιμάζεται να ανακοινώσει lockdown στον βορρά, πιθανόν και στο Λονδίνο

Times: Η Βρετανία ετοιμάζεται να ανακοινώσει lockdown στον βορρά, πιθανόν και στο Λονδίνο Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ετοιμάζεται να ανακοινώσει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στο μεγαλύτερο μέρος του βορρά, πιθανόν και στο Λονδίνο, για να καταπολεμήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής lockdown, δίνοντας εντολή όλες οι παμπ, τα εστιατόρια και τα μπαρ να αναστείλουν τη λειτουργία τους, σε πρώτη φάση για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προειδοποιούσε ότι εάν επιβληθούν εκ νέου περιοριστικά μέτρα σε εθνική κλίμακα, «θα απειληθούν θέσεις εργασίας και οι περιουσίες εκατομμυρίων ανθρώπων»

Κατά τις πληροφορίες που δημοσιεύουν οι Times, θα απαγορευθεί στους πολίτες να συναντώνται σε κλειστούς χώρους στις περιπτώσεις εκείνες που δεν έχει γίνει ήδη αυτή η σύσταση. Σχολεία και καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά, όπως και τα εργοστάσια και τα γραφεία το προσωπικό των οποίων δεν είναι εφικτό να εργάζεται από το σπίτι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που επικαλείται ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Πριν λίγες ημέρες οι βρετανικές αρχές είχαν ανακοινώσει νέα μέτρα, προτρέποντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι στις περιπτώσεις που είναι εφικτό και ζητώντας τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείνουν νωρίτερα, προκειμένου να καταπολεμηθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα μέτρα αυτά αναμένεται να διαρκέσουν έως και έξι μήνες.

Με πληροφορίες από 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM