Στο Πακιστάν, σε εξέλιξη είναι η πρώτη εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας σε εθνικό επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Το Πακιστάν και το γειτονικό Αφγανιστάν είναι οι μόνες δύο χώρες στον κόσμο που δεν έχουν ακόμη εξαλείψει την πολιομυελίτιδα, ενώ η Νιγηρία εξάλειψε την ασθένεια μόλις τον περασμένο μήνα.

 

Οι προσπάθειες των εργαζομένων στον τομέα της υγείας στο Πακιστάν παρεμποδίστηκαν όχι μόνο από τον Covid-19 αλλά και από τις θεωρίες συνωμοσίας.

 

Οι υπερασπιστές του εμβολίου της πολιομυελίτιδας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση και τη δυσπιστία, ενώ οι ομάδες ενημέρωσης για την νόσο επισκέπτονται οικογένειες με τη συνοδεία οπλισμένου φύλακα καθώς πολλές επιθέσεις έχουν σημειωθεί στο παρελθόν.

 

Σημειώνεται ότι οι πολέμιοι του εμβολίου ισχυρίζονται ότι μπορεί να προκαλέσει στειρότητα, ενώ άλλοι πιστεύουν σε θεωρίες συνομωσίες γύρω από τον εμβολιασμό.

 

Η πολιομυελίτιδα είναι μια μολυσματική ασθένεια που πλήττει κυρίως τα παιδιά, επηρεάζοντας τον νωτιαίο μυελό τους, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει μη αναστρέψιμη παράλυση.

 

Χάρη στην εκτεταμένη εκστρατεία εμβολιασμού και σημαντικές οικονομικές προσπάθειες η πολιομυελίτιδα έχει περιοριστεί μόνο σε δύο χώρες: το Αφγανιστάν, με 29 κρούσματα φέτος, και το Πακιστάν, με 58.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr