Οργή στη Γαλλία: Χτύπησαν φοιτήτρια «επειδή φορούσε φούστα» - Έρευνες από την αστυνομία

Οργή στη Γαλλία: Χτύπησαν φοιτήτρια «επειδή φορούσε φούστα» - Έρευνες από την αστυνομία Facebook Twitter
0

Η γαλλική αστυνομία ερευνά την καταγγελία μίας νεαρής γυναίκας που υποστηρίζει ότι τρεις άνδρες της επιτέθηκαν και τη γρονθοκόπησαν, δημοσίως, επειδή «φορούσε φούστα». 

Η κυβέρνηση κατήγγειλε το «πολύ σοβαρό» περιστατικό και το χαρακτήρισε απαράδεκτο. Το συμβάν σημειώθηκε εν μέσω εντεινόμενων αντιδράσεων για τη σωματική και τη λεκτική κακοποίηση προς τις γυναίκες με αφορμή τα ρούχα που φορούν. Η φοιτήτρια, που έγινε γνωστό μόνο το μικρό της όνομα, «Elisabeth», ανέφερε ότι γρονθοκοπήθηκε στο πρόσωπο, το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής. 

Της επιτέθηκαν τρία άτομα που βωμολοχούσαν για τη φούστα της. Η Elisabeth επέστρεφε στο σπίτι της όταν άκουσε έναν από τους τρεις άνδρες είπε «Κοίτα αυτή τη π******», σύμφωνα με όσα δήλωσε η ίδια στον ραδιοφωνικό σταθμό «France Bleu Alsace». Οι δύο άνδρες την κρατούσαν και ο τρίτος τη γρονθοκόπησε, μαυρίζοντας το ένα μάτι της, ανέφερε η ίδια στον ραδιοφωνικό σταθμό. Οι άνδρες έφυγαν. 

Παράλληλα υποστήριξε πως περισσότερα από δώδεκα άτομα υπήρξαν μάρτυρες του περιστατικού αλλά κανείς δεν παρενέβη ή δεν καταδίωξε τους δράστες. Μία φωτογραφία τους προσώπου της Elizabeth δημοσιεύτηκε στο επίσημο Twitter του σταθμού και έγινε αμέσως viral προκαλώντας οργή στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο εκπρόσωπος Τύπου της γαλλικής κυβέρνησης, Gabriel Attal, έκανε λόγο για «πολύ σοβαρό» γεγονός.

«Στη Γαλλία πρέπει να είμαστε σε θέση να βγαίνουμε ντυμένοι όπως θέλουμε. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι σήμερα στη Γαλλία, μια γυναίκα αισθάνεται κίνδυνο, παρενοχλείται, απειλείται, και γρονθοκοπείται λόγω του τρόπου με τον οποίο ντύνεται», πρόσθεσε. Από την πλευρά της, η Marlène Schiappa, υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδια για θέματα ισότητας, επισκέφθηκε το Στρασβούργο την Τετάρτη και συζήτησε για την ασφάλεια των γυναικών στον δημόσιο χώρο.

«Όταν είμαστε μάρτυρες παρενόχλησης στον δρόμο, σεξιστικών προσβολών ή σεξουαλικών επιθέσεων κατά των γυναικών στο δημόσιο χώρο, πρέπει να αντιδρούμε και να καλούμε την αστυνομία ή τη χωροφυλακή», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό LCI. 

Την Πέμπτη, ένας άνδρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών σε αναστολή, καθώς επιτέθηκε σε δύο γυναίκες με αφορμή το ντύσιμο της μίας. Ο 18χρονος συνελήφθη την Τετάρτη και καταδικάστηκε την επόμενη βάσει μίας ταχείας διαδικασίας που προβλέπεται από τον γαλλικό νόμο. 

Οι δύο γυναίκες περίμεναν το τραμ στη Μυλούζ όταν ο άνδρας είπε σε εκείνη που φορούσε ένα κοντό σορτς: «Δεν θες να βάλεις κάτι ακόμη πιο κοντό;» και στη συνέχεια την έσπρωξε στο έδαφος. Πέρα από την ποινή, στον δεκαοχτάχρονο επιβλήθηκαν 75 ώρες κοινωφελούς εργασίας ενώ θα πρέπει να παρακολουθήσει και μαθήματα αγωγής του πολίτη.  

Με πληροφορίες από Guardian 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM