Ένας Γάλλος βουλευτής, που βιαζόταν να παρκάρει το αυτοκίνητό του, πίστεψε ότι βρήκε την ιδανική θέση. Μόνο που άφησε το όχημά του πάνω σε σιδηροδρομική διάβαση, με συνέπεια να εμποδίζει τη διέλευση του τρένου.

 

Ο Ζαν Λασάλ έφτασε καθυστερημένος σε αγώνα ράγκμπι του γιου του, στην πόλη Bedous, την Κυριακή. «Είχα αργήσει, είδα αυτό το υπέροχο μέρος και πάρκαρα εκεί», δήλωσε στο France Blue. Μόνο που το «εκεί» ήταν πάνω στη σιδηροδρομική διάβαση.

 

Ο 65χρονος βουλευτής- που ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2017- παρακολουθούσε τον αγώνα, όταν είδε την αστυνομία να τον πλησιάζει. «Μου εξήγησαν την κατάσταση... ξαφνικά το συνειδητοποίησα», δήλωσε ο ίδιος.

 

Όμως, είχε ήδη προκαλέσει πρόβλημα, καθώς το αυτοκίνητό του εμπόδιζε τη διέλευση επιβατικού τρένου. «Ήμουν απολύτως έκπληκτος», δήλωσε ο Λασάλ στην εφημερίδα Sud Ouest. Η αστυνομία τον συνόδευσε στο σημείο και γρήγορα απομάκρυνε το αυτοκίνητό του.

 

«Το τρένο πράγματι είχε ακινητοποιηθεί. Ζήτησα συγγνώμη από τους επιβάτες. Όλοι ήταν πολύ καλοί», ανέφερε ο ίδιος. «Ευτυχώς, υπήρχε καλή ορατότητα από το τρένο και δεν υπήρξε κίνδυνος. Δεν έχω καμία δικαιολογία. Έχει ανοίξει εδώ και δύο χρόνια η γραμμή και εγώ την εγκαινίασα... ήταν μεγάλο λάθος», παραδέχθηκε.

 

Ο Λασάλ τη γλίτωσε τελικά χωρίς πρόστιμο, αλλά βρήκε έναν τρόπο για να αποφύγει τέτοιες γκάφες στο μέλλον. «Αν είχα οδηγό, όπως πολλοί συνάδελφοί μου, αυτό δεν θα είχε συμβεί», δήλωσε στη Sud Ouest.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr