Εκπρόσωπος Ερντογάν: Κυρώσεις, εκβιασμοί και απειλητική γλώσσα δεν θα έχουν αποτέλεσμα

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Κυρώσεις, εκβιασμοί και απειλητική γλώσσα δεν θα έχουν αποτέλεσμα Facebook Twitter
0

«Κυρώσεις κατά της Τουρκίας και εκβιασμοί δεν θα έχουν αποτέλεσμα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, προσθέτοντας ότι «το κλίμα έχει καταστεί πολύ πιο κατάλληλο για την έναρξη διαλόγου με την Αθήνα».

«Κυρώσεις κατά της Τουρκίας, εκβιασμοί, και απειλητική γλώσσα δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να το δουν αυτό. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν με απειλές, εκφοβισμούς και κυρώσεις να κάνουν την Τουρκία να εγκαταλείψει την αποφασιστικότητα της, θα διαπιστώσουν ότι αυτό είναι μια μάταιη προσπάθεια», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Tούρκου προέδρου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Σχετικά με τις επαφές και την προοπτική διαλόγου με την ελληνική πλευρά, ο Ιμπραήμ Καλίν σημείωσε ότι «το κλίμα έχει καταστεί πολύ πιο κατάλληλο για την έναρξη αυτών των διαπραγματεύσεων. Οι διαπραγματεύσεις μας συνεχίζονται, οι διερευνητικές συνομιλίες ενδέχεται να ξαναρχίσουν στο εγγύς μέλλον».

Για το μήνυμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στα τουρκικά, είπε: «Είναι ένα ωραίο, συμπαθητικό βήμα η δημοσίευση μηνύματος στα τουρκικά, αλλά κ. Μακρόν το νόημα είναι πιο σημαντικό από τα λόγια και είναι επίσης απαραίτητο να δούμε σε ποιο πολιτικό στρατηγικό πλαίσιο εντάσσεται. Κατά τη γνώμη μου, ο Μακρόν δεν διαβάζει σωστά τη διεθνή πολιτική».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM