ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Λίβανος: Ο στρατός εντόπισε 1,3 τόνους πυροτεχνημάτων στο λιμάνι της Βηρυτού

Λίβανος: Ο στρατός εντόπισε 1,3 τόνους πυροτεχνημάτων στο λιμάνι της Βηρυτού Facebook Twitter
0

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι εντόπισε 1,3 τόνους πυροτεχνημάτων στην διάρκεια μιας έρευνας στο λιμάνι της Βηρυτού.

Το λιμάνι καταστράφηκε τον προηγούμενο μήνα, από μία τεράστια έκρηξη, η οποία προκλήθηκε από μεγάλη ποσότητα χημικών, που δεν είχε αποθηκευτεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας.

Η χθεσινή ανακοίνωση του στρατού στην ηλεκτρονική του σελίδα, ανέφερε ότι 1.320 κιλά πυροτεχνημάτων εντοπίστηκαν σε 120 κουτιά μέσα σε μία αποθήκη και στη διάρκεια μιας έρευνας στο λιμάνι. Ο εντοπισμός των πυροτεχνημάτων έγινε από μηχανικούς του στρατού.

Τόσο το λιμάνι, αλλά και ένα τμήμα της κεντρικής Βηρυτού ισοπεδώθηκαν από την τεράστια έκρηξη που έγινε στις 4 Αυγούστου, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 190 ανθρώπους.

Η έκρηξη αποδόθηκε στους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας, που παρέμειναν σε συνθήκες ακατάλληλης αποθήκευσης, για χρόνια.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Χεζμπολάχ πως αποθηκεύει όπλα και νιτρικό αμμώνιο στην Ευρώπη

Τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τη Χεζμπολάχ για αποθήκευση όπλων και νιτρικού αμμωνίου προς χρήση στη δημιουργία εκρηκτικών σε όλη την Ευρώπη, με φερόμενο στόχο την προετοιμασία μελλοντικών επιθέσεων με εντολή του Ιράν.

Τον εν λόγω ισχυρισμό εξέφρασε ο συντονιστής αντιτρομοκρατίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νέιθαν Σέιλς, ο οποίος κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να εφαρμόσουν αυστηρότερη γραμμή απέναντι στο πολιτικό κίνημα Shia του Λιβάνου, το οποίο υποστηρίζεται από την Τεχεράνη, καθώς και απέναντι στην πολιτοφυλακή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ