Google και Facebook υπό πίεση για να απαγορεύσουν τις διαφημίσεις για παιδιά

Google και Facebook υπό πίεση για να απαγορεύσουν τις διαφημίσεις για παιδιά Facebook Twitter
Πηγή φωτό Pixabay
0

Έκκληση στους «γίγαντες» της τεχνολογίας να σταματήσουν τις διαφημίσεις για ανήλικους απηύθυναν Βρετανοί βουλευτές, ακαδημαϊκοί και υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των παιδιών, με κοινή επιστολή.

Η συμπεριφορική διαφήμιση όχι μόνο υπονομεύει τα προσωπικά δεδομένα, αλλά επιπλέον βάζει τους «ευεπηρέαστους» νέους υπό την άδικη πίεση του μάρκετινγκ, αναφέρει η επιστολή που απευθύνεται σε Google, Amazon, Apple, Facebook και Microsoft.

«Το γεγονός ότι οι εταιρείες διαφημιστικής τεχνολογίας κρατούν 72 εκατομμύρια σημεία δεδομένων για ένα παιδί μέχρι να γίνει 13 ετών, δείχνει την έκταση της αδιαφορίας για αυτούς τους νόμους και την αξιοσημείωτη παρακολούθηση στην οποία υπόκεινται τα παιδιά», αναφέρει η επιστολή.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την στόχευση των εφήβων με προσωποποιημένες διαφημίσεις, όπως και για τη στόχευση 12χρονων. Εσείς, οι πιο ισχυρές εταιρείες του ίντερνετ, έχετε ευθύνη να προστατεύσετε τους χρήστες σας», υπογραμμίζεται ακόμη στην επιστολή.

Σε ξεχωριστή κίνηση, ο υπέρμαχος των προσωπικών δεδομένων Ντάνκαν ΜακΚαν στράφηκε νομικά κατά του YouTube, το οποίο κατηγορεί ότι παράνομα αντλεί δεδομένα από 5 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 13 ετών στη Βρετανία.

Στη μήνυση κατά της Google, ο ΜακΚαν κατηγορεί την εταιρεία ότι παραβίασε τους νόμους για τα προσωπικά δεδομένα, ιχνηλατώντας παιδιά online. Το YouTube αναμένεται να ανταπαντήσει ότι η πλατφόρμα δεν είναι για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM