Google και Facebook υπό πίεση για να απαγορεύσουν τις διαφημίσεις για παιδιά

Google και Facebook υπό πίεση για να απαγορεύσουν τις διαφημίσεις για παιδιά Facebook Twitter
Πηγή φωτό Pixabay
0

Έκκληση στους «γίγαντες» της τεχνολογίας να σταματήσουν τις διαφημίσεις για ανήλικους απηύθυναν Βρετανοί βουλευτές, ακαδημαϊκοί και υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των παιδιών, με κοινή επιστολή.

Η συμπεριφορική διαφήμιση όχι μόνο υπονομεύει τα προσωπικά δεδομένα, αλλά επιπλέον βάζει τους «ευεπηρέαστους» νέους υπό την άδικη πίεση του μάρκετινγκ, αναφέρει η επιστολή που απευθύνεται σε Google, Amazon, Apple, Facebook και Microsoft.

«Το γεγονός ότι οι εταιρείες διαφημιστικής τεχνολογίας κρατούν 72 εκατομμύρια σημεία δεδομένων για ένα παιδί μέχρι να γίνει 13 ετών, δείχνει την έκταση της αδιαφορίας για αυτούς τους νόμους και την αξιοσημείωτη παρακολούθηση στην οποία υπόκεινται τα παιδιά», αναφέρει η επιστολή.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την στόχευση των εφήβων με προσωποποιημένες διαφημίσεις, όπως και για τη στόχευση 12χρονων. Εσείς, οι πιο ισχυρές εταιρείες του ίντερνετ, έχετε ευθύνη να προστατεύσετε τους χρήστες σας», υπογραμμίζεται ακόμη στην επιστολή.

Σε ξεχωριστή κίνηση, ο υπέρμαχος των προσωπικών δεδομένων Ντάνκαν ΜακΚαν στράφηκε νομικά κατά του YouTube, το οποίο κατηγορεί ότι παράνομα αντλεί δεδομένα από 5 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 13 ετών στη Βρετανία.

Στη μήνυση κατά της Google, ο ΜακΚαν κατηγορεί την εταιρεία ότι παραβίασε τους νόμους για τα προσωπικά δεδομένα, ιχνηλατώντας παιδιά online. Το YouTube αναμένεται να ανταπαντήσει ότι η πλατφόρμα δεν είναι για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM