Ερντογάν στο Twitter: «Εσείς οι λύκοι θέλετε να μας φάτε αλλά είμαστε πολύ μεγάλοι»

Ερντογάν στο Twitter: «Εσείς οι λύκοι θέλετε να μας φάτε αλλά είμαστε πολύ μεγάλοι» Facebook Twitter
Hurriyet
0

Με ένα μήνυμα στο Twitter που, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποτελεί την πρώτη απάντηση του Τούρκου προέδρου στις δηλώσεις του Γάλλου ομολόγου του και του Έλληνα πρωθυπουργού, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε πως «η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη για να καταφέρετε να τη φάτε». 

Χαρακτήρισε δε, εμμέσως τους Μητσοτάκη - Μακρόν «λύκους». 

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος ανέβασε τα ξημερώματα στον προσωπικό (κι όχι της προεδρίας) λογαριασμό στο Twitter παλαιότερο βίντεο από την εποχή που ήταν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.

Εκεί αναφέρει: «Υπάρχει ένα τραπέζι των λύκων που ετοιμάζεται και θέλετε να μας φάτε. Μην μας παρεξηγείτε όμως, είμαστε μεγάλοι για να το καταφέρετε. Δεν μπορείτε να μας φάτε».

Λίγο νωρίτερα, πλήρη αλληλεγγύη στην Ελλάδα και την Κύπρο εξέφρασαν οι ηγέτες που μετείχαν στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο MED7, ενώ προειδοποίησαν την Τουρκία με εις βάρος της μέτρα, αν δεν τερματίσει τις μονομερείς ενέργειες.

Στην παράγραφο 6 του κειμένου συμπερασμάτων της Διάσκεψης, που αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο, οι ηγέτες εκφράζουν τη στήριξή τους στην Ελλάδα και την Κύπρο, για τις επανειλημμένες παραβιάσεις κυριαρχίας και τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας.

Ακόμη, οι 7 ηγέτες εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει απαντήσει στις επανειλημμένες εκκλήσεις της ΕΕ να τερματίσει τις μονομερείς και παράνομες ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και υπογραμμίζουν ότι αν δεν τερματίσει η Άγκυρα τις μονομερείς ενέργειες, τότε η ΕΕ είναι έτοιμη να καταρτίσει έναν κατάλογο περαιτέρω περιοριστικών μέτρων που θα συζητηθούν στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής, στις 24-25 Σεπτεμβρίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM