Αγγλία: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των έξι ατόμων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από τη Δευτέρα

Αγγλία: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των έξι ατόμων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από τη Δευτέρα Facebook Twitter
Αγγλία: Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των έξι ατόμων από την 14η Σεπτεμβρίου (EPA)
0

Απαγορεύονται οι κοινωνικές συγκεντρώσεις άνω των έξι ατόμων στην Αγγλία από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, με ορισμένες εξαιρέσεις, καθώς σημειώνεται αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Το νέο μέτρο αφορά σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, δήλωσε η κυβέρνηση. Εξαιρούνται ωστόσο, τα σχολεία, οι χώροι εργασίας, οι γάμοι, οι κηδείες και τα οργανωμένα ομαδικά αθλήματα, όπου τηρούνται τα μέτρα.

Για τους παραβάτες ορίζεται πρόστιμο 100 λιρών ενώ για κάθε επιπλέον παράβαση το ποσό θα διπλασιάζεται φτάνοντας μέχρι και τις 3.200 λίρες.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται σήμερα να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε συνέντευξη τύπου, που θα παραχωρήσει.

Μέχρι πρότινος στην Αγγλία, επιτρέπονταν οι συγκεντρώσεις έως και έξι ατόμων από διαφορετικές οικογένειες/νοικοκυριά σε εξωτερικούς χώρους ή εναλλακτικά οι συγκεντρώσεις ατόμων από δύο οικογένειες χωρίς περιορισμό στα άτομα ωστόσο, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Αλλά μέχρι τώρα η αστυνομία δεν είχε καμία εξουσία να επέμβει σε ανάλογες συγκεντρώσεις, εκτός και αν τα άτομα υπερέβαιναν τα 30.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού. Επομένως, απλοποιούμε και ενισχύουμε τους κανόνες για την κοινωνική επαφή, καθιστώντας τους πιο κατανοητούς και για την επιβολή τους από την αστυνομία. Είναι απολύτως κρίσιμο να συμμορφώνονται οι άνθρωποι με αυτούς τους κανόνες και να θυμούνται τα βασικά - πλύσιμο των χεριών, κάλυψη του προσώπου, διατήρηση απόστασης και τεστ εάν έχετε συμπτώματα» δήλωσε ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με την Downing Street, οποιαδήποτε ομάδα από επτά ή περισσότερα άτομα συγκεντρώνεται οπουδήποτε «κινδυνεύει με επέμβαση της αστυνομίας ή επιβολή προστίμου για μη συμμόρφωση».

Ποιοι είναι οι νέοι κανόνες;

- Από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου δεν θα επιτρέπονται κοινωνικές συγκεντρώσεις άνω των έξι ατόμων στην Αγγλία

- Το νέο μέτρο ισχύει για ιδιωτικές κατοικίες, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και σε μέρη όπως μπαρ και καφετέριες.

- Το μέτρο δεν ισχύει για σχολεία και χώρους εργασίας ή γάμους, κηδείες και οργανωμένα ομαδικά αθλήματα

- Πλήρης κατάλογος εξαιρέσεων πρόκειται να δημοσιευτεί πριν αλλάξει ο νόμος

- Άτομα που αγνοούν την αστυνομία θα τους επιβάλλεται πρόστιμο 100 λιρών - με δυνατότητα διπλασιασμού για κάθε αδίκημα μέχρι το μέγιστο των 3.200 λιρών

- Το νέο μέτρο ισχύει για άτομα στην Αγγλία όλων των ηλικιών και για συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε ιδιωτικές κατοικίες, δημόσιους υπαίθριους χώρους και χώρους όπως παμπ και εστιατόρια.

Ο πολιτικός ανταποκριτής του BBC Nick Eardley επεσήμανε ότι οι παμπ και τα εστιατόρια επιτρέπεται να έχουν περισσότερους από έξι πελάτες μέσα, αλλά ότι οι ομάδες των έξι θα πρέπει να τηρούν κοινωνική απόσταση.

Το σκεπτικό πίσω από το ότι επιτρέπεται αυτό, αλλά δεν επιτρέπεται σε μεγαλύτερες ομάδες εντός των σπιτιών άλλων ανθρώπων, είναι ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να είναι ανοιχτές μόνο εάν ακολουθούν τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που ορίζει η κυβέρνηση, πρόσθεσε.

Οι αποκεντρωμένες διοικήσεις στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία είναι σε θέση να θέσουν τους δικούς τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό και, ενώ εφαρμόζουν σε μεγάλο βαθμό παρόμοιους κανόνες, έχουν κινηθεί με τους δικούς τους ρυθμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να συγκεντρώνονται σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους ποικίλλει στα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εσωτερικοί χώροι: έως και οκτώ άτομα από τρεις διαφορετικές οικογένειες μπορούν να συναντηθούν στη Σκωτία. έως έξι άτομα από δύο οικογένειες στη Βόρεια Ιρλανδία ενώ στην περίπτωση της Ουαλίας ισχύει έως τέσσερις οικογένειες, που σχηματίσουν ένα «εκτεταμένο νοικοκυριό», δηλαδή τέσσερα αδέλφια με τις οικογένειές τους.

Με πληροφορίες από το BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ