Γαλλία: Ανθρωποκυνηγητό για δύο υπόπτους που φέρονται να ακρωτηρίασαν άλογα

Γαλλία: Ανθρωποκυνηγητό για δύο υπόπτους που φέρονται να ακρωτηρίασαν άλογα Facebook Twitter
Γαλλία: Ανθρωποκυνηγητό για δύο υπόπτους που φέρονται να ακρωτηρίασαν άλογα
0

Η αστυνομία στη Γαλλία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη δύο υπόπτων, που φέρονται να έχουν ακρωτηριάσει άλογα.

Σαράντα αξιωματικοί και ελικόπτερο της αστυνομίας περιπολεί πάνω από την πόλη Losne, κοντά στη Ντιζόν, μετά από νέα επίθεση σε άλογο την Κυριακή το πρωί.

Μέχρι στιγμής, δεκάδες άλογα έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα φέτος, προκαλώντας δημόσια κατακραυγή.

Η αστυνομία δεν γνωρίζει γιατί τα ζώα αποτελούν στόχο, ούτε αν είναι έργο ενός ατόμου ή αν οι αρχικές επιθέσεις έχουν δημιουργήσει μιμητές.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου περιστατικού, ο ιδιοκτήτης του αλόγου κάλεσε την αστυνομία περίπου στις 02:00 τοπική ώρα την Κυριακή αφού είδε φώτα στο λιβάδι του.

Η εισαγγελία της Ντιζόν είπε στα τοπικά ΜΜΕ ότι το άλογο είχε τραυματιστεί στο πλευρό του, αν και ο τραυματισμός δεν ήταν πολύ σοβαρός.

Ωστόσο, στη Γαλλία έχουν αναφερθεί περισσότερες από 30 άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, με άλογα, στα οποία έχουν κόψει τα αυτιά και τα γεννητικά τους όργανα. Ένα άλλο άλογο βρέθηκε κατακρεουργημένο ενώ του είχαν αφαιρεθεί τα όργανα.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους για μια επίθεση στο Yonne, βορειοδυτικά της Ντιζόν, τον περασμένο μήνα, η αστυνομία κυκλοφόρησε ένα σκίτσο ενός υπόπτου ως φερόμενου δράστη, που εικάζεται ότι βρισκόταν στο σημείο.

Ο υπουργός Γεωργίας Julien Denormandie δεσμεύτηκε αργότερα ότι οι υπεύθυνοι για τις επιθέσεις θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

«Υπάρχει σαφής επαγγελματισμός, οι δράστες ενεργούν με ένα συγκεκριμένο επίπεδο τεχνικής», είπε.

Ο Serge Lecomte, πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, που συνόδευε τον κ. Denormandie κατά την επίσκεψή του, δήλωσε στο AFP πως «Είναι μια βάναυση αγριότητα που δεν έχουμε ξαναδεί. Μήπως πρόκειται για θρησκευτική σέχτα; Η σκληρότητα απέναντι στα ζώα είναι ο πρόδρομος της σκληρότητας έναντι των ανθρώπων».

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM