Ινδονησία: Τέρμα η τιμωρία με το «φέρετρο» για τους αρνητές της μάσκας

Ινδονησία: Τέρμα η τιμωρία με το «φέρετρο» για τους αρνητές της μάσκας Facebook Twitter
Ινδονησία: Τέρμα η τιμωρία με το «φέρετρο» για τους αρνητές της μάσκας (bta.bg)
0

Η Ινδονησία είναι μία από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από τον κορωνοϊό στη Νοτιοανατολική Ασία και ένα από τα μέτρα που εισήχθησαν ήταν να τοποθετούν όσους αρνούνται να φορούν μάσκα σε φέρετρο για παραδειγματισμό.

Το περίεργο αυτό μέτρο, που εισήχθη προκειμένου να πείσει και τους πιο απείθαρχους να φορούν μάσκα, εισήχθη την Τετάρτη αλλά σήμερα κιόλας εγκαταλείφθηκε καθώς φάνηκε αναποτελεσματικό.

  

Η τιμωρία προοριζόταν ως εναλλακτική λύση για το πρόστιμο των 17 δολαρίων ή την κοινωνική υπηρεσία, η οποία συνήθως περιλαμβάνει καθαρισμό δημόσιων εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC.

Ένας αξιωματούχος είπε ότι ο στόχος ήταν να ωθήσει τον ένοχο να «αναλογιστεί τις ενέργειές του, καθώς με την πορεία του κορωνοϊού ο κίνδυνος να τοποθετηθούν μέσα σε ένα πραγματικό φέρετρο είναι πιθανός».

Ωστόσο, οι χρήστες του διαδικτύου επέκριναν το σχέδιο. Ακόμα και ένας άντρας που μπήκε στο φέρετρο επειδή δεν φορούσε μάσκα δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ήταν μια πιο γρήγορη και φθηνότερη επιλογή από το να πληρώσει το πρόστιμο.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ