Κορωνοϊός: Η ΕΕ υπέγραψε συμβόλαιο με την AstraZeneca για 300 εκατ. δόσεις εμβολίου

Κορωνοϊός: Η ΕΕ υπέγραψε συμβόλαιο με την AstraZeneca για 300 εκατ. δόσεις εμβολίου Facebook Twitter
EPA
0

Η Κομισιόν υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο με την AstraZeneca για την προμήθεια του πιθανού εμβολίου της κατά του νέου κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι υπέγραψε συμβόλαιο για λογαριασμό των κρατών μελών της ΕΕ με τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca για την προμήθεια τουλάχιστον 300 εκατ. δόσεων του υποψηφίου εμβολίου της εν λόγω εταιρείας για την Covid-19.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την υπογραφή μιας συμφωνίας για προαγορά του εμβολίου, την οποία είχαν υπογράψει νωρίτερα τον Αύγουστο οι Βρυξέλλες με την AstraZeneca.

Πρόκειται για το πρώτο συμβόλαιο που υπογράφεται από την ΕΕ με έναν παρασκευαστή πιθανών εμβολίων κατά της Covid-19. Το συμβόλαιο προσφέρει επιλογή για αγορά 100 εκατ. επιπλέον δόσεων οι οποίες θα διανεμηθούν μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ ανάλογα με τον πληθυσμό τους.

«Η Επιτροπή εργάζεται ασταμάτητα για να παρέχει στους πολίτες της ΕΕ ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του COVID-19 το συντομότερο δυνατό. Η έναρξη ισχύος της σύμβασης με την AstraZeneca είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου σε αυτό το θέμα» σημείωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM