Απειλεί ο Ερντογάν: Αν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας έρθει να μας αντιμετωπίσει

Απειλεί ο Ερντογάν: Αν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας έρθει να μας αντιμετωπίσει Facebook Twitter
0

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκστόμισε έναν «εμπρηστικό» λόγο κατά της Ελλάδας, στη φιέστα που διοργάνωσε για την μάχη του Μάτζικέρτ.

«Αν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας έρθει να μας αντιμετωπίσει. Αν δεν έχουν το θάρρος να το πράξουν, θα πρέπει να μείνουν μακριά από τον δρόμο μας», σχολίασε ενώ εντείνεται η κρίση στην ανατολική Μεσόγειο. 

Ο ίδιος χαρακτήρισε την Ελλάδα «ανάξια απέναντι στη βυζαντινή κληρονομιά», ενώ πρόσθεσε ότι η Αθήνα «αρνείται να πάρει μαθήματα από την ιστορία και δρα ως δήθεν τραμπούκος στη Μεσόγειο. Αυτoί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία».

«Όπως δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα και στην κυριαρχία και τα συμφέροντα κανενός έτσι δεν θα υποχωρήσουμε από τα δικά μας. Γι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό. Τους καλούμε να συμμαζευτούν να αποφύγουν ενέργειες που θα τους οδηγήσουν σε καταστροφή».

«Η Τουρκία θα πάρει όσα δικαιούται στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση», κατέληξε. 

Επεισόδιο ανοικτά της Χάλκης

 

Οι δηλώσεις Ερντογάν έρχονται λίγες μόνο ώρες μετά τη νέα ελληνοτουρκική ένταση που σημειώθηκε ανοικτά της Χάλκης τα ξημερώματα, σύμφωνα με πληροφορίες του hellasjournal.com.Το πλήρωμα μιας τουρκικής ακταιωρού επιχείρησε να «τυφλώσει» με προβολείς και εξοπλισμό λέιζερ ένα ελικόπτερο Super Puma του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, καθώς αυτό επιχειρούσε να παραλάβει έναν τραυματισμένο ναυτικό.

Το λιμενικό εκτελεί μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια δυτικά της Χάλκης και μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 96 αλλοδαποί, που επέβαιναν σε πλοίο το οποίο εντοπίστηκε μισοβυθισμένο. 

Η τουρκική ακταιωρός φέρεται πως στη συνέχεια επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του ελληνικού Λιμενικού που συμμετείχε στην επιχείρηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Αθήνα θα προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες καταγγέλλοντας την παρακώλυση διάσωσης ναυαγών με επίσημη διαμαρτυρία στο Eurocontrol.

Αεροναυτική άσκηση Ελλάδας - Γαλλίας - Κύπρου

 

Σε εξέλιξη είναι η αεροναυτική άσκηση με την συμμετοχή μαχητικών σκαφών της Ελλάδας και της Γαλλίας, καθώς και της Εθνικής Φρουράς Κύπρου δυτικά της Κύπρου.

Στην άσκηση, η πρώτη ημέρα της οποία περιλαμβάνει προασκήσεις και δοκιμές, συμμετέχει και η φρεγάτα του γαλλικού πολεμικού ναυτικού Lafayette. Από αέρος συμμετέχουν τρία γαλλικά μαχητικά Rafael και ισάριθμα ελληνικά F-16 που κατέφθασαν χθες στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ