ΠΟΥ: Ελπίζουμε ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα διαρκέσει λιγότερα από 2 χρόνια

ΠΟΥ: Ελπίζουμε ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα διαρκέσει λιγότερα από 2 χρόνια Facebook Twitter
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ελπίζει ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα διαρκέσει λιγότερα από δύο χρόνια, ενώ τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με το εμβόλιο, όταν αυτό θα είναι διαθέσιμο.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Άνταμ Γκεμπρεγεσούς έκανε τη σχετική δήλωση, σημειώνοντας ότι χρειάστηκαν δύο χρόνια για να μπει ένα τέλος στην ισπανική γρίπη, που εμφανίστηκε το 1918.

«Με τη σημερινή κατάσταση- με την τεχνολογία αλλά και τη μεγαλύτερη συνδεσιμότητα- ο ιός έχει περισσότερες ευκαιρίες να εξαπλωθεί, μπορεί να κινηθεί γρήγορα», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού αλλά πρόσθεσε ότι «Την ίδια στιγμή, έχουμε την τεχνολογία και τη γνώση για να σταματήσουμε τον ιό. Οπότε, έχουμε το μειονέκτημα της παγκοσμιοποίησης και της συνδεσιμότητας, αλλά το πλεονέκτημα της καλύτερης τεχνολογίας. Οπότε, ελπίζουμε ότι αυτή η πανδημία θα τελειώσει σε λιγότερο από δύο χρόνια». 

Αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο βιώνουν νέες εξάρσεις, έπειτα από μακρά περίοδο με μικρή ή και μηδενική μετάδοση, ανέφερε ο Γκεμπρεγεσούς, υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί μια προειδοποίηση για τις χώρες που βλέπουν μείωση των κρουσμάτων.

«Η πρόοδος δεν σημαίνει νίκη. Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τον ιό χωρίς εμβόλιο«, τόνισε και συμπλήρωσε: «Το εμβόλιο θα είναι ένα εργαλείο ζωτικής σημασίας και ελπίζουμε ότι θα το έχουμε το συντομότερο δυνατό. Όμως, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα το έχουμε και ακόμη κι όταν συμβεί αυτό, το εμβόλιο δεν θα βάλει από μόνο του τέλος στην πανδημία».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ