Ο Μάθιου ΜακΚόναχι «ανακρίνει» τον Άντονι Φάουτσι σε συνέντευξη στο Instagram

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι «ανακρίνει» τον Άντονι Φάουτσι σε συνέντευξη στο Instagram Facebook Twitter
Σε ρόλο «δημοσιογράφου» ο Μάθιου ΜακΚόναχι πήρε συνέντευξη από τον Άντονι Φάουτσι για τον κορωνοϊό
0

Επί 40 ολόκληρα λεπτά ο Μάθιου ΜακΚόναχι «ανέκρινε» τον δρα. Άντονι Φάουτσι, σε μια διαδικασία γρήγορων ερωταπαντήσεων στο Instagram. 

O βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός «σφυροκοπούσε» με ερωτήσεις τον 79χρονο επιδημιολόγο και επικεφαλής της  task force του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό επί παντός επιστητού για την Covid-19: Από το πόσο ανήσυχοι πρέπει να είναι οι πολίτες για τον κορωνοϊό μέχρι το αν επιβαρύνει τα συμπτώματα του ιού η ιβουπροφαίνη.

ΜακΚόναχι: Αλήθεια ή ψέμα: Ο ήλιος σκοτώνει τον ιό;

Φάουτσι: Ναι, αυτό είναι αλήθεια.

ΜακΚόναχι: Θα μπορούσαμε να νοσήσουμε όλοι, ώστε να πετύχουμε την ανοσία και να πεθάνει η νόσος;

Φάουτσι: Με τίποτα. Αυτό θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα, ιδίως στις ΗΠΑ όπου η παχυσαρκία είναι κοινή και ασθένειες όπως η υπέρταση και ο διαβήτης θεωρούνται παράγοντες κινδύνου. Αν κολλούσαν όλοι τον ιό, θα πέθαιναν πολλοί άνθρωποι. Ο απολογισμός των νεκρών θα ήταν τεράστιος και απολύτως θλιβερός».

ΜακΚόναχι: Επενδύσατε εκατομμύρια δολάρια στο εμβόλιο;

Φάουτσι (γελώντας): Μάθιου, όχι. Δεν έχω εκατομμύρια. Είμαι δημόσιος υπάλληλος. Παίρνω μισθό δημοσίου υπαλλήλου.

View this post on Instagram

@niaid @nihgov

A post shared by Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey) on

Ο Φάουτσι επίσης τόνισε πως οι Αμερικανοί πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των καλοκαιρινών πάρτι και του ανοίγματος των σχολείων το φθινόπωρο: «Θέλετε ανοιχτά τα μπαρ ή ανοιχτά τα σχολεία» τόνισε.

Ο ΜακΚόναχι εξέφρασε την προσωπική του απογοήτευση για τη στάση πολλών συμπολιτών του απέναντι στην πανδημία.

«Όπως πολύς κόσμος, είμαι περισσότερο από απογοητευμένος -για την ακρίβεια νιώθω οργή- στο πώς πολιτικοποιήθηκε η πανδημία» ανέφερε ο ΜακΚόναχι, σημειώνοντας πως «οι άνθρωποι ψάχνουν για ταυτότητα και σκοπό σε καιρούς άγνωστους. Και τόσος κόσμος απογοητεύτηκε από την ηγεσίας μας. Αλλά επίσης πολύς κόσμος προσκολλήθηκε με θέρμη στα άκρα, αριστερά και δεξιά, κάτι που επιτείνει περαιτέρω την έλλειψη ομόνοιας».

Στο τέλος της συζήτησής τους, ο Φάουτσι κατέληξε με μια προτροπή, να ενωθούν ξανά οι πολίτες όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν, μετά το Β'Παγκόσμιο Πόλεμο και την 11η Σεπτεμβρίου: «Αυτό (η πανδημία) είναι αντίστοιχο, Μάθιου. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ξανά».

«Ακριβώς. Μπορούμε να έχουμε την ελευθερία και τα πάρτι μας μετά. Προσώρας, ας ενωθούμε» κατέληξε ο ΜακΚόναχι.

Με πληροφορίες από ABC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ