Ύβρεις, απειλές και μια «δήλωση έρωτα»: Νέα στοιχεία για τις σχέσεις Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν

Ύβρεις, απειλές και μια «δήλωση έρωτα»: Νέα στοιχεία για τις σχέσεις Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν Facebook Twitter
0

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε τη σχέση του με τον Ντόναλντ Τραμπ «φανταστική ταινία», σύμφωνα με τους εκδότες νέου βιβλίου για τον Αμερικανό πρόεδρο, που αποκαλύπτει την αλληλογραφία μεταξύ των δύο ηγετών.

Η σχέση ανάμεσα στους δύο άνδρες βρέθηκε στην καρδιά της διπλωματίας ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ και κυμάνθηκε από ύβρεις και απειλές πολέμου έως μια «δήλωση έρωτα» εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ.

Για το νέο του βιβλίο, ο διάσημος Αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ προμηθεύτηκε τις 25 επιστολές που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι δύο ηγέτες και οι οποίες «δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ ως τώρα», σύμφωνα με τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.

Στις επιστολές τους, «ο Κιμ περιγράφει τη σχέση ανάμεσα στους δύο ηγέτες ως αντάξια μιας 'φανταστικής ταινίας' ενώ οι ηγέτες επιδίδονται σ' ένα ασυνήθιστο διπλωματικό μενουέτο», αναφέρει ο εκδοτικός οίκος στη σελίδα του Amazon που είναι αφιερωμένη στο βιβλίο.

Το βιβλίο «Rage», όπως τιτλοφορείται, θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου και είναι μια συνέχεια του «Φόβος, ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο» που εκδόθηκε το 2018.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν συναντηθεί τρεις φορές, η πρώτη σε μια ιστορική σύνοδο κορυφής τον Ιούνιο 2018 στη Σιγκαπούρη.

Εντούτοις οι διαπραγματεύσεις για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας δεν προχώρησαν και βρίσκονται μάλιστα σε νεκρό σημείο μετά το φιάσκο της δεύτερης συνάντησης κορυφής των δύο ηγετών τον Φεβρουάριο 2019 στο Ανόι.

Αυτό δεν εμπόδισε ωστόσο τον Αμερικανό πρόεδρο να εγκωμιάζει τακτικά τις σχέσεις του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, φθάνοντας μέχρι να πει πως οι δυο τους «ερωτεύθηκαν».

«Μου έγραψε ωραίες επιστολές, είναι υπέροχες επιστολές. Ερωτευτήκαμε», είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο 2018 ο Τραμπ απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του.

Ο Μπομπ Γούντγουορντ είναι γνωστός για τις αποκαλύψεις του στην υπόθεση Watergate, η οποία προκάλεσε το 1974 την παραίτηση του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM