Ο Τραμπ ζητά πιο χαλαρούς κανόνες στα ντους: «Τα μαλλιά μου πρέπει να είναι τέλεια»

Ο Τραμπ ζητά πιο χαλαρούς κανόνες στα ντους: «Τα μαλλιά μου πρέπει να είναι τέλεια» Facebook Twitter
0

Η αμερικανική κυβέρνηση πρότεινε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ντους ώστε να επιτρέπεται η αυξημένη ροή νερού, μετά από παράπονα του Ντόναλντ Τραμπ για τα μαλλιά του.

Σύμφωνα με νόμο του 1992, τα ντους στις ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να παράγουν περισσότερα από 2,5 γαλόνια (9,5 λίτρα) νερού ανά λεπτό.

Η κυβέρνηση Τραμπ θέλει αυτό το όριο να ισχύει σε κάθε ακροφύσιο του ντους, αντί για το συνολικό εξάρτημα.

Ομάδες καταναλωτών και προστασίας του περιβάλλοντος υποστηρίζουν ότι η προτεινόμενη χαλάρωση του συγκεκριμένου ενεργειακού νόμου είναι ανόητη, περιττή και σπάταλη.

Οι αλλαγές προτάθηκαν από το Υπουργείο Ενέργειας την Τετάρτη μετά από καταγγελίες του Τραμπ στον Λευκό Οίκο τον περασμένο μήνα.

«Λοιπόν, κεφαλές ντους: κάνεις ένα ντους, δεν βγαίνει νερό. Θέλεις να πλύνεις τα χέρια σου, δεν βγαίνει νερό. Οπότε, τι κάνεις; Απλώς στέκεσαι εκεί περισσότερο ή κάνεις για περισσότερα ώρα μπάνιο; Επειδή τα μαλλιά μου – δεν ξέρω για εσάς, αλλά τα δικά μου πρέπει να είναι τέλεια. Τέλεια», είχε πει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Άντριου Ντελάσκι, εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας εξοικονόμησης ενέργειας Appliance Standards Awareness Project, χαρακτήρισε την πρόταση «ανόητη».

Με τέσσερα, πέντε ή περισσότερα ακροφύσια, «θα μπορούσατε να έχετε 10, 15 γαλόνια ανά λεπτό να εκτοξεύονται από την κεφαλή του ντους, κυριολεκτικά πιθανώς να σας ξεβράζει έξω από το μπάνιο», σχολίασε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

«Αν ο πρόεδρος χρειάζεται βοήθεια για να βρει ένα καλό ντους, μπορούμε να του υποδείξουμε κάποιους καταπληκτικούς ιστότοπους, που βοηθούν στην επιλογή μιας καλής κεφαλής ντους που παρέχει ένα έντονο μούσκεμα και ένα καλό ντους», πρόσθεσε.

Ο Ντέιβιντ Φρίντμαν, αντιπρόεδρος της οργάνωσης συνηγορίας Consumer Reports, δήλωσε ότι τα ντους στις ΗΠΑ «επιτυγχάνουν ήδη υψηλά επίπεδα ικανοποίησης των πελατών», εξοικονομώντας ταυτόχρονα χρήματα.

Η πρόταση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει δικαστικές διαμάχες εάν προχωρήσει, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM
Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Διεθνή / Με καρφίτσα στο πέτο μια χρυσή αγχόνη: Ο νέος νόμος του Ισραήλ για τον απαγχονισμό των Παλαιστινίων

Ο νέος νόμος, που εισήγαγε η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ, ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Επιβάλλει τη θανατική ποινή σε Παλαιστίνιους που έχουν καταδικαστεί για θανατηφόρες επιθέσεις.
THE LIFO TEAM
NASA ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΛΗΝΗ ARTEMIS II

Διεθνή / «Είμαστε μόνοι;» - Ποια η σημασία της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της NASA στη Σελήνη μετά από 53 χρόνια

Η NASA στέλνει πλήρωμα αστροναυτών προς τη Σελήνη στο πλαίσιο της αποστολής «Artemis II» για «ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα τους οδηγήσει πιο βαθιά στο διάστημα από ό,τι έχει πάει ποτέ ο άνθρωπος», όπως σχολιάζει το Reuters
THE LIFO TEAM