Παρίσι: Υποχρεωτική η μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους - Μετά από αύξηση κρουσμάτων

Παρίσι: Υποχρεωτική η μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους - Μετά από αύξηση κρουσμάτων Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Οι αρχές του Παρισιού ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, στις πολυσύχναστες περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας από την προσεχή Δευτέρα, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφει αύξηση.

Το μέτρο αφορά τους πολίτες ηλικίας από 11 ετών και άνω, επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφέρεια του Παρισιού. Οι ζώνες όπου οι μάσκες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται θα αξιολογούνται σε τακτική βάση, σύμφωνα με την περιφέρεια. «Όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι από τα μέσα Ιουλίου ο ιός κυκλοφορεί εκ νέου ενεργότερα στην περιοχή», τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου που δεν αναφέρει ακριβώς τις περιοχές τις οποίες αφορά το μέτρο.

Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική από τη Δευτέρα στις 08.00 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας). Το ποσοστό των θετικών τεστ έφθασε σήμερα, όπως σημειώνουν οι αρχές, στο 2,4% στην Ιλ ντε Φρανς (το Παρίσι και η ευρύτερη περιοχή του) έναντι 1,6% κατά μέσο όρο σε εθνικό επίπεδο.

«Η επίπτωση είναι ιδιαίτερα σημαντική στους πολίτες μεταξύ 20-30 ετών. Είναι επίσης μεγαλύτερη στο Παρίσι και στους νομούς Σεν Σαν Ντενί, Βαλ ντε Μαρν, Οτ ντε Σεν, όπως και σε ορισμένες κοινότητες του Βαλ ντ' Ουάζ», διευκρινίζεται.

Οι Παριζιάνοι και οι τουρίστες που κάνουν περίπατο στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα ή περιηγούνται στις υπαίθριες αγορές του Παρισιού θα πρέπει να φοράνε μάσκα από την προσεχή Δευτέρα, αφότου οι αρχές επέβαλαν νέα μέτρα με στόχο να αναχαιτιστεί η αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το μέτρο, που αφορά πολίτες ηλικίας 11 ετών και άνω και θα διαρκέσει έναν μήνα, καλύπτει τους πολυσύχναστους εξωτερικούς χώρους στη γαλλική πρωτεύουσα, αν και τουριστικά αξιοθέατα, όπως ο Πύργος του Άιφελ, η Αψίδα του Θριάμβου και η λεωφόρος Σανζ Ελιζέ δεν περιλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός κυκλοφορεί ευρύτερα στο Παρίσι και τα φτωχά περίχωρά του από τα μέσα Ιουλίου.

Η Γαλλία έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση της μάσκας στους κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως τα καταστήματα και τις τράπεζες από την 21η Ιουλίου και το Παρίσι ακολουθεί το παράδειγμα πολλών πόλεων της χώρας που διατάσσουν τους πολίτες να φορούν μάσκες έξω, στις πολυσύχναστες ζώνες, όπως η Τουλούζη, η Λιλ και το Μπιαρίτζ.

Όσοι δεν τηρούν το μέτρο βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 135 ευρώ. Η τιμωρία επεκτείνεται σε έξι μήνες φυλάκισης για οποιονδήποτε παραβιάσει το μέτρο περισσότερες από 3 φορές σε διάστημα ενός μήνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM
Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

Διεθνή / Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

«Αν ήξερα ή αν είχα οποιαδήποτε εμπλοκή, φυσικά θα απολογούμουν. Όμως δεν ήμουν ούτε συνένοχος ούτε ενήμερος για όσα έκανε» υποστήριξε στην πρώτη συνέντευξή του μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM