Χουάν Κάρλος: Στο Αμπού Ντάμπι ο αυτοεξόριστος τέως βασιλιάς της Ισπανίας

Χουάν Κάρλος: Στο Αμπού Ντάμπι ο αυτοεξόριστος τέως βασιλιάς της Ισπανίας Facebook Twitter
Χουάν Κάρλος: Στο Αμπού Ντάμπι με ιδιωτικό αεροπλάνο ο αυοτεξόριστος πρώην βασιλιάς της Ισπανίας (Reuters)
0

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, που αποφάσισε να αυτοεξοριστεί καθώς εκκρεμεί σε βάρος του εισαγγελική έρευνα για διαφθορά και δωροληψία, φέρεται να μετέβη με ιδιωτικό τζετ στο Αμπού Ντάμπι.

Όπως υποστηρίζει η ισπανική εφημερίδα ABC, από την Δευτέρα που ο Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει από την Ισπανία δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση για το πού βρίσκεται.

Η ΑΒC έγραψε ότι το αεροπλάνο κατευθυνόταν από το Παρίσι στο Αμπού Ντάμπι και έκανε μια στάση στην πόλη της βορειοδυτικής Ισπανίας Βίγκο για να παραλάβει τον Χουάν Κάρλος, τέσσερις φρουρούς ασφαλείας και ένα άλλο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Χουάν Κάρλος διαμένει στο πολυτελές ξενοδοχείο του Αμπού Ντάμπι Emirates Palace Hotel.

Η ABC έγραψε ότι ο Χουάν Κάρλος και η συνοδεία του έφθασαν στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι "Αλ Μπατίν" και μεταφέρθηκαν από εκεί με ελικόπτερο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο ανήκει στην κυβέρνηση.

Ο δικηγόρος του τέως βασιλιά δεν απάντησε σε αίτημα να σχολιάσει, ενώ ούτε αξιωματούχοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ήταν διαθέσιμοι.

Τόσο ο δικηγόρος του, όσο τα ισπανικά ανάκτορα και η κυβέρνηση της Μαδρίτης έχουν όλοι αρνηθεί να αποκαλύψουν που βρίσκεται.

Ωστόσο, πριν από δύο ημέρες άλλα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Χουάν Κάρλος, βρίσκεται στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, έφτασε εκεί μέσω Πορτογαλίας, έπειτα από πρόσκληση που δέχτηκε από τον φίλο του Pepe Fanjul, ιδιοκτήτη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Casa de Campo, το οποίο βρίσκεται στην πόλη La Romana της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Ωστόσο, το ισπανικό El Confidencial δημοσιεύει άρθρο που αναφέρει ότι ο τέως βασιλιάς παραμένει στην Πορτογαλία, φιλοξενούμενος σε οικογένεια αριστοκρατών, στην πόλη Αζεϊτάο, 40 χιλιόμετρα νότια της Λισαβόνας.

Από το παλάτι δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία από τις δύο πληροφορίες.

Το μόνο σίγουρο μέχρι τώρα είναι η απόφαση της επίτιμης βασίλισσας της Ισπανίας και συζύγου του Χουάν Κάρλος, Σοφίας να μην τον ακολουθήσει στην αυτοεξορία του.

Με πληροφορίες του El Confidencial/ABCSpain/majorcadailybulletin/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Διεθνή / Η Ρωσία εκτόξευσε τον υπερηχητικό πύραυλο Oreshnik εναντίον της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το πλήγμα είχε στόχο κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης drones καθώς και όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς, εκτοξευόμενα από ξηρά και θάλασσα
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ:

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν χρειάζομαι το Διεθνές Δίκαιο, το μόνο που μπορεί να με σταματήσει είναι το μυαλό μου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι η ηθική είναι «το μόνο πράγμα που μπορεί να με σταματήσει», σε συνέντευξή του στους New York Times σχετικά με τα όρια της εξουσίας του
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ομοσπονδιακοί πράκτορες πυροβόλησαν δύο ανθρώπους στο Πόρτλαντ

«Γνωρίζουμε τι λέει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για ό,τι συνέβη εδώ. Υπήρξε μια εποχή που μπορούσαμε να δεχόμαστε τον λόγο της. Αυτή η εποχή έχει περάσει προ πολλού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Νύχτα ταραχών στo Ιράν: Μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις - Ζητούν να επιστρέψει ο Ρεζά Παχλαβί

Οι τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες ιρανικές πόλεις - Οι πληροφορίες για τους νεκρούς από τις κινητοποιήσεις είναι συγκεχυμένες
THE LIFO TEAM