Χουάν Κάρλος: Στο Αμπού Ντάμπι ο αυτοεξόριστος τέως βασιλιάς της Ισπανίας

Χουάν Κάρλος: Στο Αμπού Ντάμπι ο αυτοεξόριστος τέως βασιλιάς της Ισπανίας Facebook Twitter
Χουάν Κάρλος: Στο Αμπού Ντάμπι με ιδιωτικό αεροπλάνο ο αυοτεξόριστος πρώην βασιλιάς της Ισπανίας (Reuters)
0

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, που αποφάσισε να αυτοεξοριστεί καθώς εκκρεμεί σε βάρος του εισαγγελική έρευνα για διαφθορά και δωροληψία, φέρεται να μετέβη με ιδιωτικό τζετ στο Αμπού Ντάμπι.

Όπως υποστηρίζει η ισπανική εφημερίδα ABC, από την Δευτέρα που ο Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει από την Ισπανία δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση για το πού βρίσκεται.

Η ΑΒC έγραψε ότι το αεροπλάνο κατευθυνόταν από το Παρίσι στο Αμπού Ντάμπι και έκανε μια στάση στην πόλη της βορειοδυτικής Ισπανίας Βίγκο για να παραλάβει τον Χουάν Κάρλος, τέσσερις φρουρούς ασφαλείας και ένα άλλο πρόσωπο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Χουάν Κάρλος διαμένει στο πολυτελές ξενοδοχείο του Αμπού Ντάμπι Emirates Palace Hotel.

Η ABC έγραψε ότι ο Χουάν Κάρλος και η συνοδεία του έφθασαν στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι "Αλ Μπατίν" και μεταφέρθηκαν από εκεί με ελικόπτερο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο ανήκει στην κυβέρνηση.

Ο δικηγόρος του τέως βασιλιά δεν απάντησε σε αίτημα να σχολιάσει, ενώ ούτε αξιωματούχοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και το συγκεκριμένο ξενοδοχείο ήταν διαθέσιμοι.

Τόσο ο δικηγόρος του, όσο τα ισπανικά ανάκτορα και η κυβέρνηση της Μαδρίτης έχουν όλοι αρνηθεί να αποκαλύψουν που βρίσκεται.

Ωστόσο, πριν από δύο ημέρες άλλα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Χουάν Κάρλος, βρίσκεται στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, έφτασε εκεί μέσω Πορτογαλίας, έπειτα από πρόσκληση που δέχτηκε από τον φίλο του Pepe Fanjul, ιδιοκτήτη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Casa de Campo, το οποίο βρίσκεται στην πόλη La Romana της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Ωστόσο, το ισπανικό El Confidencial δημοσιεύει άρθρο που αναφέρει ότι ο τέως βασιλιάς παραμένει στην Πορτογαλία, φιλοξενούμενος σε οικογένεια αριστοκρατών, στην πόλη Αζεϊτάο, 40 χιλιόμετρα νότια της Λισαβόνας.

Από το παλάτι δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία από τις δύο πληροφορίες.

Το μόνο σίγουρο μέχρι τώρα είναι η απόφαση της επίτιμης βασίλισσας της Ισπανίας και συζύγου του Χουάν Κάρλος, Σοφίας να μην τον ακολουθήσει στην αυτοεξορία του.

Με πληροφορίες του El Confidencial/ABCSpain/majorcadailybulletin/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM