Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία, δεν ακολουθεί τον Χουάν Κάρλος στην αυτοεξορία

Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία, δεν ακολουθεί τον Χουάν Κάρλος στην αυτοεξορία Facebook Twitter
Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία, δεν ακολουθεί τον Χουάν Κάρλος στην αυτοεξορία (EPA)
0

Η επίτιμη βασίλισσα Σόφια της Ισπανίας, δεν θα ακολουθήσει τον σύζυγός της,τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος στην αυτοεξορία του αλλά θα παραμείνει στο παλάτι Zarzuela και θα συνεχίσει τις θεσμικές της δραστηριότητές της.

Η ελληνικής καταγωγής τέως βασίλισσα Σοφία δε, βρίσκεται για διακοπές στο Μέριβεντ Πάλας στη Μαγιόρκα, όπου έφτασε πριν από λίγες μέρες με την μεγαλύτερη κόρη της, την Ινφάντα Έλενα, και την αδερφή της, την πριγκίπισσα Ειρήνη.

Από την άλλη, ο Χουάν Κάρλος, που έλαβε την απόφαση να αυτοεξοριστεί εν μέσω έρευνας εναντίον του για δωροληψία και διαφθορά, εικάζεται ότι βρίσκεται στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, έφτασε εκεί μέσω Πορτογαλίας, έπειτα από πρόσκληση που δέχτηκε από τον φίλο του Pepe Fanjul, ιδιοκτήτη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Casa de Campo, το οποίο βρίσκεται στην πόλη La Romana της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Ωστόσο, το ισπανικό El Confidencial δημοσιεύει άρθρο που αναφέρει ότι ο τέως βασιλιάς παραμένει στην Πορτογαλία, φιλοξενούμενος σε οικογένεια αριστοκρατών, στην πόλη Αζεϊτάο, 40 χιλιόμετρα νότια της Λισαβόνας.

Από το παλάτι δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία από τις δύο πληροφορίες.

Ο Χουάν Κάρλος εμπλέκεται σε σκάνδαλο δωροληψίας, που σχετίζεται με την παραχώρηση σύμβασης σε ισπανική κοινοπραξία για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής στη Σαουδική Αραβία.

Η βασίλισσα Σοφία από την άλλη, δεν έχει καμία εμπλοκή στις δραστηριότητες του συζύγου της. Χουάν Κάρλος και Σοφία έχουν εδώ και αρκετά χρόνια απομακρυνθεί.

Σπάνια συναντώνται εκτός από ειδικές περιστάσεις, όπως ο γάμος του Ράφαελ Ναδάλ τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και η κηδεία της μεγαλύτερης αδερφής του αυτοεξόριστου τέως βασιλιά, της Infanta Pilar de Borbón.

Ο Χουάν Κάρλος και η Σοφία παρέμειναν ωστόσο στο Παλάτι Zarzuela ως μέλη της Βασιλικής Οικογένειας μετά την παραίτηση του πρώτου.

Η απόφασή του να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή πέρυσι δεν επηρέασε την επίσημη ατζέντα της.

Πηγές κοντά στο παλάτι ανέφεραν στην εφημερίδα El Pais πως η «επίτιμη» βασίλισσα επιθυμεί να παραμείνει στο παλάτι και να συνεχίσει να ασχολείται με τις θεσμικές της δραστηριότητες καθώς και με το ίδρυμα που φέρει το όνομά της.

Με πληροφορίες των El Pais/El Confidencial/ABCSpain/majorcadailybulletin

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ