Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία, δεν ακολουθεί τον Χουάν Κάρλος στην αυτοεξορία

Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία, δεν ακολουθεί τον Χουάν Κάρλος στην αυτοεξορία Facebook Twitter
Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία, δεν ακολουθεί τον Χουάν Κάρλος στην αυτοεξορία (EPA)
0

Η επίτιμη βασίλισσα Σόφια της Ισπανίας, δεν θα ακολουθήσει τον σύζυγός της,τέως βασιλιά Χουάν Κάρλος στην αυτοεξορία του αλλά θα παραμείνει στο παλάτι Zarzuela και θα συνεχίσει τις θεσμικές της δραστηριότητές της.

Η ελληνικής καταγωγής τέως βασίλισσα Σοφία δε, βρίσκεται για διακοπές στο Μέριβεντ Πάλας στη Μαγιόρκα, όπου έφτασε πριν από λίγες μέρες με την μεγαλύτερη κόρη της, την Ινφάντα Έλενα, και την αδερφή της, την πριγκίπισσα Ειρήνη.

Από την άλλη, ο Χουάν Κάρλος, που έλαβε την απόφαση να αυτοεξοριστεί εν μέσω έρευνας εναντίον του για δωροληψία και διαφθορά, εικάζεται ότι βρίσκεται στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, έφτασε εκεί μέσω Πορτογαλίας, έπειτα από πρόσκληση που δέχτηκε από τον φίλο του Pepe Fanjul, ιδιοκτήτη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Casa de Campo, το οποίο βρίσκεται στην πόλη La Romana της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Ωστόσο, το ισπανικό El Confidencial δημοσιεύει άρθρο που αναφέρει ότι ο τέως βασιλιάς παραμένει στην Πορτογαλία, φιλοξενούμενος σε οικογένεια αριστοκρατών, στην πόλη Αζεϊτάο, 40 χιλιόμετρα νότια της Λισαβόνας.

Από το παλάτι δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία από τις δύο πληροφορίες.

Ο Χουάν Κάρλος εμπλέκεται σε σκάνδαλο δωροληψίας, που σχετίζεται με την παραχώρηση σύμβασης σε ισπανική κοινοπραξία για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής στη Σαουδική Αραβία.

Η βασίλισσα Σοφία από την άλλη, δεν έχει καμία εμπλοκή στις δραστηριότητες του συζύγου της. Χουάν Κάρλος και Σοφία έχουν εδώ και αρκετά χρόνια απομακρυνθεί.

Σπάνια συναντώνται εκτός από ειδικές περιστάσεις, όπως ο γάμος του Ράφαελ Ναδάλ τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και η κηδεία της μεγαλύτερης αδερφής του αυτοεξόριστου τέως βασιλιά, της Infanta Pilar de Borbón.

Ο Χουάν Κάρλος και η Σοφία παρέμειναν ωστόσο στο Παλάτι Zarzuela ως μέλη της Βασιλικής Οικογένειας μετά την παραίτηση του πρώτου.

Η απόφασή του να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή πέρυσι δεν επηρέασε την επίσημη ατζέντα της.

Πηγές κοντά στο παλάτι ανέφεραν στην εφημερίδα El Pais πως η «επίτιμη» βασίλισσα επιθυμεί να παραμείνει στο παλάτι και να συνεχίσει να ασχολείται με τις θεσμικές της δραστηριότητες καθώς και με το ίδρυμα που φέρει το όνομά της.

Με πληροφορίες των El Pais/El Confidencial/ABCSpain/majorcadailybulletin

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM