TikTok: Η ByteDance εκχωρεί τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, μετά την απειλή Τραμπ- Πρόταση σε Microsoft

TikTok: Η ByteDance εκχωρεί τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, μετά την απειλή Τραμπ- Πρόταση σε Microsoft Facebook Twitter
EPA
0

Η κινεζική ByteDance συμφώνησε να εκχωρήσει πλήρως τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ αναφορικά με το TikTok, μετά την απειλή του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα απαγορεύσει τη δημοφιλή εφαρμογή.

Πληροφορίες για αυτή την προτεινόμενη συμφωνία δημοσίευσε ο Guardian, που επικαλείται δύο πηγές με γνώση του ζητήματος. Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το TikTok, υπό τη μητρική κινεζική εταιρεία, αποτελεί εθνικό κίνδυνο, λόγω των προσωπικών δεδομένων που χειρίζεται.

Έπειτα από αυτή την παραχώρηση της ByteDance θα φανεί αν η απειλή του Τραμπ για το TikTok ήταν μια διαπραγματευτική τακτική ή αν πράγματι έχει πρόθεση να απαγορεύσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο είναι ενεργοί καθημερινά έως και 80 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ.

Η ByteDance επεδίωκε να διατηρήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στις αμερικανικές δραστηριότητες, κάτι που απέρριψε ο Λευκός Οίκος. Η νέα προτεινόμενη συμφωνία προβλέπει ότι η ByteDance θα αποχωρήσει πλήρως και η Microsoft θα αναλάβει το TikTok στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται ο Guardian. Σε κάποιους επενδυτές της ByteDance, που έχουν ως έδρα τους τις ΗΠΑ, μπορεί να δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν μειοψηφικά μερίδια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους που ταξίδευαν με το Air Force One, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι το Σάββατο θα εκδώσει διάταγμα για την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε σε αίτημα του Guardian αν ο Αμερικανός πρόεδρος θα δεχθεί την υποχώρηση της κινεζικής εταιρείας.

Με βάση τη νέα πρόταση, η Microsoft θα είναι υπεύθυνη για την προστασία των στοιχείων όλων των Αμερικανών χρηστών. Το σχέδιο επιτρέπει να αναλάβει το TikTok στις ΗΠΑ και κάποια άλλη αμερικανική εταιρεία, πέρα από τη Microsoft, σύμφωνα με τις πηγές της αμερικανικής εφημερίδας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν έτοιμο για «ολοκληρωτικό πόλεμο» - Σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ

Ο στρατός του Ιράν φαίνεται πως είναι έτοιμος για το χειρότερο σενάριο - Άγνωστο πώς μπορεί να απαντήσει η Τεχεράνη σε ενδεχόμενη αμερικανική επίθεση - Στην Ουάσινγκτον και όχι στο Μαρ-α-Λάγκο ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Εκατοντάδες επιχείρησεις έμειναν κλειστές και χιλιάδες πολίτες δεν πήγαν στις δουλειές τους προκειμένου να στηρίξουν τις διαδηλώσεις κατά της μεταναστευτικής πολιτικής στην αμερικανική πολιτεία
THE LIFO TEAM