TikTok: Η ByteDance εκχωρεί τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, μετά την απειλή Τραμπ- Πρόταση σε Microsoft

TikTok: Η ByteDance εκχωρεί τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, μετά την απειλή Τραμπ- Πρόταση σε Microsoft Facebook Twitter
EPA
0

Η κινεζική ByteDance συμφώνησε να εκχωρήσει πλήρως τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ αναφορικά με το TikTok, μετά την απειλή του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα απαγορεύσει τη δημοφιλή εφαρμογή.

Πληροφορίες για αυτή την προτεινόμενη συμφωνία δημοσίευσε ο Guardian, που επικαλείται δύο πηγές με γνώση του ζητήματος. Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το TikTok, υπό τη μητρική κινεζική εταιρεία, αποτελεί εθνικό κίνδυνο, λόγω των προσωπικών δεδομένων που χειρίζεται.

Έπειτα από αυτή την παραχώρηση της ByteDance θα φανεί αν η απειλή του Τραμπ για το TikTok ήταν μια διαπραγματευτική τακτική ή αν πράγματι έχει πρόθεση να απαγορεύσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο είναι ενεργοί καθημερινά έως και 80 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ.

Η ByteDance επεδίωκε να διατηρήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο στις αμερικανικές δραστηριότητες, κάτι που απέρριψε ο Λευκός Οίκος. Η νέα προτεινόμενη συμφωνία προβλέπει ότι η ByteDance θα αποχωρήσει πλήρως και η Microsoft θα αναλάβει το TikTok στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται ο Guardian. Σε κάποιους επενδυτές της ByteDance, που έχουν ως έδρα τους τις ΗΠΑ, μπορεί να δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν μειοψηφικά μερίδια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους που ταξίδευαν με το Air Force One, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι το Σάββατο θα εκδώσει διάταγμα για την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ. Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε σε αίτημα του Guardian αν ο Αμερικανός πρόεδρος θα δεχθεί την υποχώρηση της κινεζικής εταιρείας.

Με βάση τη νέα πρόταση, η Microsoft θα είναι υπεύθυνη για την προστασία των στοιχείων όλων των Αμερικανών χρηστών. Το σχέδιο επιτρέπει να αναλάβει το TikTok στις ΗΠΑ και κάποια άλλη αμερικανική εταιρεία, πέρα από τη Microsoft, σύμφωνα με τις πηγές της αμερικανικής εφημερίδας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM