Ο γιος του Ρούπερτ Μέρντοχ παραιτήθηκε από τη News Corp- Για ποιο λόγο

Ο γιος του Ρούπερτ Μέρντοχ παραιτήθηκε από τη News Corp- Για ποιο λόγο Facebook Twitter
Ο Τζέιμς Μέρντοχ με τη σύζυγό του (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Τζέιμς Μέρντοχ, ο μικρότερος γιος του μεγιστάνα των media Ρούπερτ Μέρντοχ, παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της News Corporation.

Σε έγγραφα που κατέθεσε στις αμερικανικές αρχές, επικαλέστηκε «διαφωνίες επί του εκδοτικού περιεχομένου» για την παραίτησή του, όπως και ότι ήταν αντίθετος με κάποιες «στρατηγικές αποφάσεις» που έλαβε η εταιρεία.

Στο παρελθόν, ο Τζέιμς Μέρντοχ είχε επικρίνει τα Μέσα της News Corp- στα οποία συμπεριλαμβάνεται η Wall Street Journal- για τον τρόπο που καλύπτουν το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Τα τελευταία χρόνια είχε έρθει σε κόντρα με τον πατέρα του, σύμφωνα με το BBC, για την πολιτική.

Ενώ ο Ρούπερτ Μέρντοχ στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ, ο γιος του φέρεται να έχει διαθέσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για την καμπάνια του Τζο Μπάιντεν, αντιπάλου του Αμερικανού προέδρου στις επικείμενες εκλογές.

Η αποχώρηση του Τζέιμς Μέρντοχ από τη News Corp φαίνεται πως θα αυξήσει την επιρροή του αδελφού του, Λάχλαν, ο οποίος σε γενικές γραμμές φαίνεται να συμμερίζεται τις πιο συντηρητικές απόψεις του πατέρα του.

«Είμαστε ευγνώμονες στον Τζέιμς για τα πολλά χρόνια των υπηρεσιών του στην εταιρεία. Του ευχόμαστε το καλύτερο στα μελλοντικά εγχειρήματά του», ανέφεραν σε κοινή δήλωση ο Ρούπερτ Μέρντοχ, εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας και ο Λάχλαν Μέρντοχ, που κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου.

Μεταξύ των εφημερίδων που ανήκουν στη News Corp είναι οι βρετανικές εφημερίδες Times και Sun, όπως και αρκετά έντυπα στην Αυστραλία, ανάμεσά τους οι εφημερίδες The Australian, Daily Telegraph και Herald Sun.

Ο Τζέιμς Μέρντοχ είναι ο νεαρότερος γιος του Ρούπερτ Μέρντοχ από τον γάμο του με την Άννα Τορβ. Γεννήθηκε το 1972 και σπούδασε κινηματογράφο και ιστορία στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές του στα μισά της δεκαετίας του '90, χωρίς να πάρει πτυχίο. Είχε τη φήμη του επαναστάτη της οικογένειας και είχε δημιουργήσει τη δισκογραφική εταιρεία Rawkus Records, από την οποία είχαν ξεκινήσει την καριέρα τους οι Mos Def και Eminem.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM