Κύπρος: Υποχρεωτική η μάσκα σε κλειστούς χώρους- Πρόστιμο 300 ευρώ στους παραβάτες

Κύπρος: Υποχρεωτική η μάσκα σε κλειστούς χώρους- Πρόστιμο 300 ευρώ στους παραβάτες Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Υποχρεωτική θα είναι πλέον η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους στην Κύπρο, ενώ στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ.

Το μέτρο αυτό αποφασίστηκε, έπειτα από σύσκεψη της επιδημιολογικής ομάδας με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανακοίνωσε ότι από σήμερα τα μεσάνυχτα:

  • Καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό σε κλειστούς πολυσύχναστους χώρους (π.χ. εμπορικά κέντρα, τράπεζες, σούπερ μάρκετ, νοσηλευτήρια, εκκλησίες, κοκ) με ποινή 300 ευρώ για τους παραβάτες.
  • Αυξάνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια από 600 την ημέρα σε 1.000, με έμφαση σε Κύπριους που επιστρέφουν από ταξίδια αναψυχής, αφού έχει διαφανεί ότι μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων προέρχεται από Κύπριους με ταξιδιωτικό ιστορικό.
  • Συστήνεται στα νοσηλευτήρια, ιδιωτικά και δημόσια, και στους οίκους ευγηρίας η αυστηρή τήρηση των επισκεπτηρίων και εάν είναι εφικτό ο περιορισμός τους στο ελάχιστο δυνατό.
  • Επαναφέρεται ο περιορισμός της πληρότητας στο 50% στα Μέσα Μαζικών Μεταφορών λεωφορεία.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι θα γίνονται καθημερινά οι έλεγχοι της αστυνομίας για τους ανθρώπους που οφείλουν να μένουν σε καραντίνα όταν έρχονται από συγκεκριμένες χώρες ή όταν αποτελούν στενές επαφές των κρουσμάτων. Επίσης, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις, χώρους εστίασης και άλλα καταστήματα.

Συγκεντρώσεις έως 10 ατόμων στη Λεμεσό

Ιδιαίτερα για τη Λεμεσό, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού των εστιών κορωνοϊού που εντοπίστηκαν, από σήμερα τα μεσάνυχτα επανέρχεται ο περιορισμός των 10 ατόμων για τις κοινωνικές συναθροίσεις.

Επίσης, επανέρχεται το μέτρο για έως 75 άτομα στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης και έως 150 άτομα στους εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως των τετραγωνικών μέτρων.

Στις εκκλησίες καθορίζεται η παρουσία ατόμων στη βάση των τετραγωνικών μέτρων ανάλογα με το πρωτόκολλο, η οποία ανεξαρτήτως αυτού δεν θα υπερβαίνει τα 75 άτομα. Τα μέτρα αυτά για τη Λεμεσό θα ισχύσουν για 3 εβδομάδες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ