Kodak: «Comeback» με παραγωγή φαρμάκων - Έλαβε δάνειο από την αμερικανική κυβέρνηση

Kodak: «Comeback» με παραγωγή φαρμάκων - Έλαβε δάνειο από την αμερικανική κυβέρνηση Facebook Twitter
0

Η «θρυλική» εταιρεία κατασκευής φωτογραφικών καμερών Kodak μπαίνει τελικά στον τομέα παρασκευής φαρμάκων, αφού έλαβε δάνειο 765 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η Kodak θα παρασκευάζει φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε γενόσημα φάρμακα, τα οποία είναι απαραίτητα αλλά εμφανίζουν τακτικά έλλειψη στις ΗΠΑ, ανέφερε χθες Τρίτη σε ανακοίνωσή της η DFC, η κυβερνητική υπηρεσία που παραχώρησε το δάνειο στην εταιρεία.

Η Kodak αναμένεται να παράγει συνολικά έως και το 25% των ουσιών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή γενόσημων στις ΗΠΑ.

"Είναι σημαντικό ποσοστό το 25%", δήλωσε ικανοποιημένος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. "Πρόκειται για ένα αποφασιστικής σημασίας βήμα στον επαναπατρισμό της παρασκευής φαρμακευτικών προϊόντων στις ΗΠΑ", πρόσθεσε.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική Εταιρεία Διεθνούς Οικονομικής Ανάπτυξης (DFC) χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19 βάσει του νόμου "Αμυντικής Παραγωγής". Η νομοθεσία αυτή επιτρέπει στην αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κινητοποιεί τον ιδιωτικό βιομηχανικό τομέα για τις ανάγκες ασφαλείας της χώρας.

"Αν μάθαμε κάτι από την πανδημία, είναι ότι οι Αμερικανοί εξαρτώνται επικίνδυνα από ξένα δίκτυα εφοδιασμού για τα απαραίτητα φάρμακά τους", δήλωσε ο Πίτερ Ναβάρο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η στροφή αυτή αποτελεί μεγάλη αλλαγή για την Kodak, η οποία ιδρύθηκε το 1888 και κήρυξε πτώχευση το 2012. Στο απόγειο της δραστηριότητάς της στην εταιρεία εργάζονταν 145.000 άνθρωποι, ενώ πλέον το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της ανέρχεται σε περίπου 5.000.

Η Kodak εξακολουθεί να κατασκευάζει ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ενώ πριν τέσσερα χρόνια στράφηκε στην παραγωγή φαρμακευτικών ουσιών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM