Kodak: «Comeback» με παραγωγή φαρμάκων - Έλαβε δάνειο από την αμερικανική κυβέρνηση

Kodak: «Comeback» με παραγωγή φαρμάκων - Έλαβε δάνειο από την αμερικανική κυβέρνηση Facebook Twitter
0

Η «θρυλική» εταιρεία κατασκευής φωτογραφικών καμερών Kodak μπαίνει τελικά στον τομέα παρασκευής φαρμάκων, αφού έλαβε δάνειο 765 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η Kodak θα παρασκευάζει φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε γενόσημα φάρμακα, τα οποία είναι απαραίτητα αλλά εμφανίζουν τακτικά έλλειψη στις ΗΠΑ, ανέφερε χθες Τρίτη σε ανακοίνωσή της η DFC, η κυβερνητική υπηρεσία που παραχώρησε το δάνειο στην εταιρεία.

Η Kodak αναμένεται να παράγει συνολικά έως και το 25% των ουσιών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή γενόσημων στις ΗΠΑ.

"Είναι σημαντικό ποσοστό το 25%", δήλωσε ικανοποιημένος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. "Πρόκειται για ένα αποφασιστικής σημασίας βήμα στον επαναπατρισμό της παρασκευής φαρμακευτικών προϊόντων στις ΗΠΑ", πρόσθεσε.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η αμερικανική Εταιρεία Διεθνούς Οικονομικής Ανάπτυξης (DFC) χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19 βάσει του νόμου "Αμυντικής Παραγωγής". Η νομοθεσία αυτή επιτρέπει στην αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κινητοποιεί τον ιδιωτικό βιομηχανικό τομέα για τις ανάγκες ασφαλείας της χώρας.

"Αν μάθαμε κάτι από την πανδημία, είναι ότι οι Αμερικανοί εξαρτώνται επικίνδυνα από ξένα δίκτυα εφοδιασμού για τα απαραίτητα φάρμακά τους", δήλωσε ο Πίτερ Ναβάρο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η στροφή αυτή αποτελεί μεγάλη αλλαγή για την Kodak, η οποία ιδρύθηκε το 1888 και κήρυξε πτώχευση το 2012. Στο απόγειο της δραστηριότητάς της στην εταιρεία εργάζονταν 145.000 άνθρωποι, ενώ πλέον το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της ανέρχεται σε περίπου 5.000.

Η Kodak εξακολουθεί να κατασκευάζει ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, ενώ πριν τέσσερα χρόνια στράφηκε στην παραγωγή φαρμακευτικών ουσιών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM