Απεργία την Πρωτομαγιά

Μπόρις Τζόνσον: «Ήμουν υπέρβαρος»- Καλεί τους Βρετανούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να αδυνατίσουν

Μπόρις Τζόνσον: «Ήμουν υπέρβαρος»- Καλεί τους Βρετανούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να αδυνατίσουν Facebook Twitter
Ο Μπόρις Τζόνσον ξεκινά τη μέρα του τρέχοντας με τον σκύλο (Πηγή φωτό YouTube/ Guardian)
0

Ο Μπόρις Τζόνσον κάλεσε τους Βρετανούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, λανσάροντας την εκστρατεία της κυβέρνησης για τη μείωση των ποσοστών παχυσαρκίας στη χώρα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ήταν υπέρβαρος όταν εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας, «χτυπημένος» από τον κορωνοϊό, ενώ στις δηλώσεις του εξήγησε πώς σταδιακά άρχισε να βελτιώνει τη φυσική κατάστασή του.

Ο Τζόνσον ανέλαβε ο ίδιος την προώθηση της στρατηγικής «Καλύτερης Υγείας». Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ντάουνινγκ Στριτ, ο Βρετανός πρωθυπουργός εμφανίζεται μαζί με τον σκύλο του, τον «παρτενέρ» του στο τζόκινγκ, ενώ δηλώνει ότι έχει χάσει ήδη πάνω από 6 κιλά.

«Πάντα ήθελα να χάσω βάρος. Πασχίζω με το βάρος μου, που αυξομειώνεται, όπως πιστεύω πολλοί άνθρωποι. Αλλά από τότε που ανέρρωσα από τον κορωνοϊό σταθερά βελτιώνω τη φυσική κατάστασή μου. Δεν θέλω να κάνω υπερβολικούς ισχυρισμούς γιατί μόλις ξεκίνησα να επικεντρώνομαι σε αυτό αλλά έχω χάσει τουλάχιστον έξι κιλά», δηλώνει ο Μπόρις Τζόνσον.

«Όταν πήγα στην εντατική, όταν ήμουν πραγματικά άρρωστος, ήμουν υπέρβαρος», παραδέχεται, αναφερόμενος στην περιπέτειά του με τον κορωνοϊό. Στη συνέχεια, εξηγεί ότι ξεκινά την ημέρα του πηγαίνοντας για τρέξιμο με τον σκύλο, ενώ σημειώνει ότι αν και πρόκειται για ελαφρύ τρέξιμο, γίνεται ταχύτερος όσο βελτιώνεται η φυσική κατάστασή του.

 

«Το υπέροχο με το να πηγαίνεις για τρέξιμο στο ξεκίνημα της ημέρας είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο για την υπόλοιπη μέρα. Αν προσπαθήσεις πολύ, κάνεις κάποιες ασκήσεις στο ξεκίνημα, η υπόλοιπη ημέρα θα είναι ένα αεράκι. Οπότε, υπάρχουν λόγοι υγείας, αλλά αισθάνεσαι και πολύ καλύτερα», συνεχίζει ο Τζόνσον, προσπαθώντας να πείσει τους Βρετανούς να γυμναστούν.

Παράλληλα, σημειώνει ότι δεν χρειάζεται να πάει κανείς στο γυμναστήριο, σημειώνοντας: «Υπάρχουν εκπληκτικά πράγματα στο τηλέφωνό σου σήμερα, εκπληκτικές εφαρμογές, φανταστικοί προπονητές που μπορείς να παρακολουθήσεις στο YouTube».

Όσο για τη στρατηγική της κυβέρνησης, σημειώνει ότι στόχος είναι να βοηθηθούν όσοι θέλουν να μειώσουν το βάρος τους, ελπίζοντας ότι αυτό δεν γίνεται με «υπερβολικά αυταρχικό τρόπο».

Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση της Βρετανίας περιλαμβάνουν απαγόρευση διαφημίσεων για junk food πριν από τις 9 το βράδυ, ενώ δεν θα πωλούνται σοκολάτες και άλλα γλυκά στα ταμεία των καταστημάτων. Επίσης, στο μενού εστιατορίων και παμπ θα αναφέρονται οι θερμίδες των πιάτων και των ποτών.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ