Τουρκική NAVTEX για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα - Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό

Τουρκική NAVTEX για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα - Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό Facebook Twitter
0

Η Τουρκία εξέδωσε Navtex για έρευνες σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Με τη Navtex που εκδόθηκε από την υδρογραφική υπηρεσία Αττάλειας, η Τουρκία δεσμεύει περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο από σήμερα έως και τις 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ήδη στην περιοχή πλέει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, ενώ σε επιφυλακή έχει τεθεί το Πολεμικό Ναυτικό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις από τον Έβρο έως τη Γαύδο. Παράλληλα, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καταπλέουν στην περιοχή, αφού οι προαναγγελθείσεις σεισμικές έρευνες είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στις 14:23μ.μ, ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 έκανε υπερπτήσεις πάνω από τις νήσους Στρογγύλη και Μεγίστη, σε ύψος 12.500 ποδών.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος που βρισκόταν σε διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, επιστρέφει σήμερα, αντί για αύριο, στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ανακαλούνται άδειες στρατιωτών που υπηρετούν στον Έβρο και ενστόλων του Πολεμικού Ναυτικού. 

Η Navtex έχει ισχύ από σήμερα έως τις 2 Αυγούστου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM