Απεργία την Πρωτομαγιά

Ισπανία: Σχεδόν 93.000 μινκ θα θανατωθούν, επειδή μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό

Ισπανία: Σχεδόν 93.000 μινκ θα θανατωθούν, επειδή μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EPA
0

Οι υγειονομικές αρχές στην Ισπανία διέταξαν τη θανάτωση σχεδόν 93.000 μινκ σε εκτροφείο, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα ζώα είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Το εκτροφείο- που βρίσκεται σε χωριό της περιφέρειας της Αραγονίας- μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών όταν η σύζυγος ενός εκ των ανθρώπων που εργάζονται εκεί βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, τον Μάιο. Έως τώρα, επτά από τους εργαζόμενους- ανάμεσά τους ο σύζυγος της γυναίκας- έχουν βρεθεί θετικοί.

Σε πρώτη φάση, οι αρχές διέταξαν την απομόνωση των ζώων. Όμως, λίγες εβδομάδες αργότερα, έπειτα από τη διενέργεια αρκετών τεστ, διαπιστώθηκε ότι το 87% των ζώων είχαν μολυνθεί. Έτσι, αποφασίστηκε η θανάτωσή τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης στον άνθρωπο. Πάντως ο Χοακίν Ολόνα, επικεφαλής του υπουργείου Γεωργίας της περιφέρειας, σημείωσε ότι «δεν είναι απολύτως σαφές αν είναι πιθανή η μετάδοση από τα ζώα στον άνθρωπο και το αντίστροφο»

Η Ισπανία δεν είναι η μόνη χώρα στην οποία έχουν βρεθεί μινκ θετικά στον κορωνοίό. Σε πάνω από 20 εκτροφεία της Ολλανδίας βρέθηκαν ζώα που έχουν μολυνθεί. Κρούσματα σε μινκ εντοπίστηκαν όμως και στη Δανία, με συνέπεια να έχουν θανατωθεί εκατοντάδες χιλιάδες από αυτά τα ζώα, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ