Πολίτες περικύκλωσαν τον Μακρόν ενώ έκανε βόλτα -«Παραιτήσου» φώναζαν, τι τους απάντησε

Πολίτες περικύκλωσαν τον Μακρόν ενώ έκανε βόλτα -«Παραιτήσου» φώναζαν, τι τους απάντησε Facebook Twitter
0

Περικυκλωμένος από μικρή ομάδα πολιτών βρέθηκε ξαφνικά ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ έκανε βόλτα με τη σύζυγό του, Μπριζίτ, σε πάρκο του Παρισιού.

Μετά τις εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της Γαλλίας, την Τρίτη, ο πρόεδρος της χώρας έκανε μία βόλτα με τη σύζυγό του, συνοδεία σωματοφυλάκων, στους κήπους Τουιλερί. Όμως, τον εντόπισε μια μικρή ομάδα πολιτών- μέλη του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» σύμφωνα με τον Guardian- που τον περικύκλωσαν.

«Μακρόν παραιτήσου», φώναζαν κάποιοι από αυτούς, ενώ άλλοι γιούχαραν. Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους, εκνευρισμένοι, διαμαρτύρονταν στον Μακρόν για πολλά ζητήματα, από την οικονομική ανισότητα, μέχρι την αστυνομική βία στις διαδηλώσεις.

Η τεταμένη «συζήτηση» διήρκεσε περίπου 6 λεπτά, ενώ οι σωματοφύλακες του προέδρου παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα με νευρικότητα. Ο Εμανουέλ Μακρόν αρκετές φορές ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να ηρεμήσουν και να μην φωνάζουν. «Είναι εθνική γιορτή, κάνω μία βόλτα, δείξτε σεβασμό», είπε κάποια στιγμή ο πρόεδρος. «Μπορείτε να διαμαρτυρηθείτε, έχουμε δημοκρατία, καλή σας μέρα», ανέφερε σε άλλο σημείο.

 

Όταν του είπαν για τις καταγγελίες για αστυνομική βία στις διαδηλώσεις, ο Μακρόν σημείωσε «Υπάρχουν βίαιοι άνθρωποι και ανάμεσά σας». «Ακούω αυτό που ζητάτε, αλλά σας ζητώ μια δέσμευση. Να είστε ψύχραιμοι, όχι βία, όχι ανοησίες», είπε ακόμη στους συγκεντρωμένους ο Γάλλος πρόεδρος.

Το συμβάν αυτό «θέτει ένα αληθινό πρόβλημα ασφάλειας», σχολίασε ο Κριστιάν Ζακόμπ, επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. «Πώς μπορεί ο πρόεδρος να παίρνει τέτοια ρίσκα;», διερωτήθηκε. Ανάλογη τοποθέτηση έκανε και ο Ζαν Λικ Μελανσόν, ο οποίος τόνισε ότι ο Μακρόν θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός. «Ένας πρόεδρος που περπατά στο Τουιλερί, όπου υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι, θα έπρεπε να περιμένει ότι θα συναντήσει επικριτές», συμπλήρωσε.

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ υποστήριξε ότι το συμβάν δείχνει πως ο Εμανουέλ Μακρόν είναι απολύτως ανοιχτός στον διάλογο. «Μπορεί να βγει από το Ελιζέ, να πάρει καθαρό αέρα και να συναντήσει Γάλλους ψηφοφόρους, κάτι που είναι καλό», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM