Κορωνοϊός: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων - Πάνω από 228.000 σε 24 ώρες

Κορωνοϊός: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων - Πάνω από 228.000 σε 24 ώρες Facebook Twitter
EPA
0

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε αύξηση ρεκόρ των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως σήμερα, με 228.102 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών.

Τη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφουν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του Οργανισμού.

Το προηγούμενο ρεκόρ νέων κρουσμάτων του ΠΟΥ ήταν 212.326 την 4η Ιουλίου.

Ο αριθμός των θανάτων παραμένει σταθερός, στους περίπου 5000 ημερησίως.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, αυτή τη στιγμή τα θύματα του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο ξεπερνούν τις 556.000. Ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον 12.337.000.

Σε πολλές περιοχές του πλανήτη, μάλιστα, σημειώνεται έξαρση των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα οι κυβερνήσεις να παίρνουν εκ νέου νέα μέτρα ανάσχεσης της διασποράς του ιού ή να επιστρέφουν σε κάποια από τα παλιά, όπως τοπικά lockdown κ.τ.λ. 

Πιθανή η αερογενής μετάδοση

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι η μετάδοση του νέου κορωνοϊού μέσω του αέρα μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια ιατρικών πράξεων, που παράγουν αερολύματα.

Ο οργανισμός σημείωσε, επίσης, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις νέων εξάρσεων, που σχετίζονται με εσωτερικούς χώρους όπου επικρατούσε συνωστισμός, επισημάνθηκε το ενδεχόμενο μετάδοσης αερολυμάτων, σε συνδυασμό με μετάδοση σταγονιδίων, όπως για παράδειγμα σε πρόβες χορωδιών, σε εστιατόρια ή σε γυμναστήρια.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, ο ΠΟΥ παραδέχθηκε ότι «προκύπτουν στοιχεία» σχετικά με τη μετάδοση μέσω του αέρα του νέου κορωνοϊού, αφότου μια ομάδα επιστημόνων προέτρεψε τον οργανισμό να επικαιροποιήσει τις οδηγίες του σχετικά με τη διασπορά του ιού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ