Εταιρείες ύδρευσης και αποχεύτευσης στη Μεγάλη Βρετανία έχουν κατακλυστεί από αιτήματα παμπ και μπαρ για απόρριψη εκατομμυρίων λίτρων μπύρας στο δίκτυο υπονόμων.

 

Μεγάλες ποσότητες μπύρας που ήταν αποθηκευμένες στα κελάρια των επιχειρήσεών τους, έληξαν μετά από μήνες lockdown, με αποτέλεσμα τώρα οι ιδιοκτήτες ζητούν ειδική άδεια ώστε να τις χύσουν στους υπονόμους.

 

Μόνο η εταιρεία Severn Trent έχει δώσει άδεια για την απόρριψη 3,5 εκατομμυρίων λίτρων μπύρας, ενώ η Thames Water 3 εκατ. λίτρων.

 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Thames Water, υπάρχει συνεργασία ώστε «να διασφαλιστεί η σωστή απόρριψη της ληγμένης μπύρας»: «Υπάρχουν κάποιοι κίνδυνοι σχετικά με τη ρίψη μεγάλων ποσοτήτων μπύρας στο αποχετευτικό σύστημα. Πρέπει να σιγουρευτούμε πως δεν θα πιεστεί το σύστημα» τόνισε.

 

Όπως σημείωσε από την πλευρά του ο Γκραντ Μίτσελ της Severn Trent, οι παμπς δεν μπορούν «απλώς να πετούν τη μπύρα στον υπόνομο». Πρέπει πρώτα να ζητούν άδεια για να «καταλήξουμε πότε και σε ποιες ποσότητες θα γίνει. Το δίκτυο αποχέτευσης είναι ένα πολύ ισορροπημένο σύστημα και βασίζεται στα βακτήρια ή τα έντομα. Όπως συμβαίνει με όλους μας, το υπερβολικό αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει βλάβη και δεν θέλουμε τα ζωύφια που δουλεύουν για λογαριασμό μας να καταστραφούν, οπότα τα ταΐζουμε με φειδώ» εξηγεί.


Τον Μάιο η Βρετανική Ένωση Μπύρας και Παμπ εκτίμησε πως, λόγω πανδημίας κορωνοϊού, περίπου εκατομμύρια λίτρα θα αχρηστεύονταν.

 

«Το ότι χρειάζεται να καταστραφεί τόση ποσότητα μπύρας πραγματικά δείχνει πόσο έχει πληγεί η βιομηχανία ζυθοποιίας, αλλά και ο τομέας της νυχτερινής διασκέδασης» ανέφερε η Έμα ΜακΚλάρκιν της Ένωσης.

 

Με πληροφορίες από BBC