Καζακστάν: «Fake news» τα περί έξαρσης άγνωστης πνευμονίας, πιο θανατηφόρας από τον κορωνοϊό

Καζακστάν: «Fake news» τα περί έξαρσης άγνωστης πνευμονίας, πιο θανατηφόρας από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EPA
0

Οι αρχές στο Καζακστάν αρνούνται τα στοιχεία μιας έκθεσης που δημοσιεύθηκε από Κινέζους αξιωματούχους ότι η χώρα βιώνει έξαρση μιας «άγνωστης πνευμονίας» που ενδέχεται να είναι πιο θανατηφόρα από τον κορωνοϊό.

Την Πέμπτη, η κινεζική πρεσβεία στο Καζακστάν εξέδωσε προειδοποίηση προς τους Κινέζους πολίτες να είναι προσεκτικοί καθώς η συγκεκριμένη πνευμονία είχε σκοτώσει περισσότερους από 1.700 ανθρώπους.


«Το Τμήμα Υγείας του Καζακστάν και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες διεξάγουν έρευνα αλλά, δεν έχουν προσδιορίσει ακριβώς τη φύση του ιού της πνευμονίας», ανέφερε η δήλωση.


Τα κρούσματα της «άγνωστης πνευμονίας» έχουν αυξηθεί σημαντικά από τα μέσα Ιουνίου σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε η πρεσβεία, προσθέτοντας ότι σε ορισμένα μέρη, οι αρχές καταγράφουν εκατοντάδες νέα κρούσματα την ημέρα.


Σε δήλωσή του την Παρασκευή, το υπουργείο Υγείας του Καζακστάν αναγνώρισε την παρουσία «ιογενών πνευμονιών μη καθορισμένης αιτιολογίας», αλλά αρνήθηκε ότι η έξαρση είναι νέα ή άγνωστη. Το Υπουργείο Υγείας μάλιστα δήλωσε επισήμως ότι αυτές οι πληροφορίες δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.


Σύμφωνα με την πρεσβεία, πάντως, η άνοδος επικεντρώθηκε στις περιοχές Atyrau, Aktobe και Shymkent, οι οποίες συνολικά φέρεται να έχουν σχεδόν 500 νέες περιπτώσεις και περισσότερους από 30 ασθενείς με την σοβαρή αυτή νόσο.


Η εν λόγω ασθένεια σκότωσε 1.772 άτομα φέτος, μερικοί από τους οποίους ήταν Κινέζοι πολίτες, σύμφωνα με την πρεσβεία. Συνολικά 628 από αυτούς τους θανάτους πραγματοποιήθηκαν μόνο τον Ιούνιο. «Αυτή η ασθένεια είναι πολύ πιο θανατηφόρα από την Covid-19» ανέφερε η πρεσβεία.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM