ΗΠΑ: Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων -Φάουτσι: Να σταματήσει το άνοιγμα σε πολιτείες με έξαρση

ΗΠΑ: Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων -Φάουτσι: Να σταματήσει το άνοιγμα σε πολιτείες με έξαρση Facebook Twitter
EPA
0

Δεκάδες χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού και θλιβερά ρεκόρ συνεχίζουν να καταγράφουν οι ΗΠΑ, η χώρα που έχει πληγεί πιο σφοδρά από την πανδημία.

Ένα ακόμη ρεκόρ καταρρίφθηκε, καθώς το 24ωρο έως την Πέμπτη τις 20:30 (3:30 τα ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας) καταγράφηκαν 65.500 κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Συνολικά, τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 3.117.946, ενώ οι ΗΠΑ θρηνούν 133.290 νεκρούς από τον ιό.

Σύμφωνα με τους New York Times οι ΗΠΑ κατέγραψαν ρεκόρ κρουσμάτων για έκτη φορά μέσα σε 10 ημέρες. Η εφημερίδα κάνει λόγο για 59.872 κρούσματα σε 24 ώρες, τα οποία ανέφεραν οι τοπικές υπηρεσίες την Πέμπτη. Ο απολογισμός διαφοροποιείται από εκείνον του Τζονς Χόπκινς καθώς η βάση του πανεπιστημίου ανανεώνεται συνεχώς.

Γεγονός είναι πάντως πως παρατηρείται έξαρση του κορωνοϊού στις νότιες και δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, που ήταν από τις πρώτες που χαλάρωσαν τους περιορισμούς. Από την πλευρά του, ο δρ. Άντονι Φάουτσι υπογράμμισε ότι θα πρέπει να σταματήσει η άρση των μέτρων.

«Αντί τις σκέψεις για επαναφορά του πλήρους κλεισίματος, θα σκεφτόμουν ότι πρέπει να κάνουμε αυτές τις πολιτείες να σταματήσουν τη διαδικασία ανοίγματος», είπε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος, μέλος της ομάδας του Λευκού Οίκου για την πανδημία. Πάντως, μία ημέρα νωρίτερα ο δρ. Φάουτσι είχε πει: «Όποια πολιτεία έχει σοβαρό πρόβλημα θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το κλείσιμο ξανά».

Την Πέμπτη, τουλάχιστον 6 πολιτείες κατέγραψαν ημερήσιο απολογισμό- ρεκόρ, σύμφωνα με τους ΝΥΤ. Αυτό συνέβη σε Αλαμπάμα, Αϊντάχο, Μιζούρι, Μοντάνα, Όρεγκον και Τέξας. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην τελευταία περίπτωση, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς καταγράφηκαν 10.900 νέες μολύνσεις, αριθμός ρεκόρ για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Τα κρούσματα αυξάνονται σε 41 από τις 50 πολιτείες, σύμφωνα με το Reuters. Αυτό προκύπτει από ανάλυση που έκανε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, συγκρίνοντας τα κρούσματα των τελευταίων 15 ημερών με εκείνα που είχαν καταγραφεί δύο εβδομάδες νωρίτερα.

Με πληροφορίες από Guardian, Reuters, ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ