Με Μπομπ Μάρλεϊ η μάχη της Unicef κατά του κορωνοϊού -Η οικογένειά του διασκευάζει το «One Love»

Με Μπομπ Μάρλεϊ η μάχη της Unicef κατά του κορωνοϊού -Η οικογένειά του διασκευάζει το «One Love» Facebook Twitter
0

Ένα εμβληματικό τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ, το «One Love», επιστρατεύει η Unicef στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Τα παιδιά του Μπομπ Μάρλεϊ, Στίβεν και Σεντέλα και ο γιος της δεύτερης, Σκιπ Μάρλεϊ, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη Unicef, ετοιμάζοντας μια νέα βερσιόν του «One Love», η οποία θα κυκλοφορήσει στις 17 Ιουλίου.

Όλα τα έσοδα από το τραγούδι και τις σχετικές ενέργειες θα διατεθούν στην καμπάνια «Reimagine» που κάνει η Unicef, με στόχο να μην εξελιχθεί η πανδημία σε μια κρίση διαρκείας για τα παιδιά. Τα χρήματα θα διατεθούν μεταξύ άλλων για προμήθεια σαπουνιών, μασκών, γαντιών και άλλου προστατευτικού εξοπλισμού.

«Πριν από 40 χρόνια ο πατέρας μου έγραψε το One Love για την ενότητα, την ειρήνη και την παγκόσμια αγάπη, σε μια εποχή που υπήρχαν πολλά προβλήματα στον κόσμο. Ακόμη και τώρα, σε μια περίοδο που δεν μπορούμε να είμαστε μαζί, το μήνυμα του τραγουδιού παραμένει αληθινό. Μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή την παγκόσμια κρίση με "μια αγάπη και μία καρδιά"», δήλωσε η Σεντέλα Μάρλεϊ.

Η νέα εκδοχή αυτού του εμβληματικού τραγουδιού, με το παντοτινό μήνυμα, μπορεί να γίνει ένας πραγματικός παγκόσμιος ύμνος για το 2020, σημειώνει η Unicef σε σχετική ανακοίνωση. Στη διασκευή, πέρα από τα παιδιά και τον εγγονό του Μάρλεϊ θα μετάσχουν αναγνωρισμένοι μουσικοί από όλες τις γωνιές του πλανήτη, καλλιτέχνες από εμπόλεμες ζώνες και παιδιά που ζουν σε ευάλωτες κοινότητες.

Η Unicef τονίζει ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει τις ζωές παιδιών σε όλο τον κόσμο και αποκάλυψε τεράστιες ανισότητες. Μάλιστα, έχει προειδοποιήσει ότι έως και 6.000 περισσότερα παιδιά μπορεί να πεθαίνουν καθημερινά τους επόμενους έξι μήνες, από αιτίες που θα μπορούσαν να αποτραπούν, καθώς η πανδημία συνεχίζει να αποδυναμώνει τα συστήματα υγείας. Επιπλέον, τα παιδιά είναι ευάλωτα στις έμμεσες επιπτώσεις της πανδημίας, όπως το κλείσιμο των σχολείων, οι ελλείψεις τροφίμων και η περιορισμένη πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας και φάρμακα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM