Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου βγήκε θετικός στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους. 

 

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είχε υποβληθεί σε νέο τεστ καθώς το CNN Brasil και η εφημερίδα Estado de S.Paulo ανέφεραν ότι ο πρόεδρος είχε ύποπτα συμπτώματα, ιδίως πυρετό.

 

«Η θετική διάγνωση μόλις επιβεβαιώθηκε», παραδέχθηκε ο 65χρονος ηγέτης της Βραζιλίας. «Ξεκίνησε την Κυριακή, δεν ένιωθα πολύ καλά, η κατάσταση επιδεινώθηκε τη Δευτέρα, ένιωσα κόπωση και είχα 38 πυρετό. Έκανα μια ακτινογραφία στο νοσοκομείο (...) και οι πνεύμονές μου ήταν εντάξει. Οι γιατροί μου έδωσαν υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη (αντιβιοτικό) και μετά ένιωσα καλύτερα. Πάω πάρα πολύ καλά».«Ομολογώ ότι σκεφτόμουν πως είχα ήδη μολυνθεί πριν, χωρίς να εκδηλώσω συμπτώματα (...). Εάν δεν είχα κάνει το τεστ, θα μπορούσα να μολύνω άλλους», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο οποίος έχει εμφανιστεί επανειλημμένως μεταξύ των υποστηρικτών του χωρίς να φοράει μάσκα ή να τηρεί άλλους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

  

 

 

Διευκρίνισε ότι εργάζεται όσο είναι δυνατόν μέσω τηλεδιασκέψεων, μετά την ακύρωση σειράς επισκέψεων που είχαν προγραμματιστεί για αυτήν την εβδομάδα. Στο τέλος έβγαλε τη μάσκα του. «Μπορείτε έτσι να δείτε το πρόσωπό μου και να διαπιστώσετε ότι πηγαίνω καλά», είπε στους δημοσιογράφους.

 

Η θετική διάγνωση του Μπολσονάρου προκάλεσε «κύμα» αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με hashtag όπως #ForçaBolsonaro. Στο άκουσμα της είδησης, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Μπολσονάρου.

 

Ο Μπολσονάρου έχει υποβαθμίσει επανειλημμένα την πανδημία του κορωνοϊού και έχει αποκαλέσει «γριπούλα» τον COVID-19, επιμένοντας να αξιώνει επάνοδο στην ομαλότητα για να μην τρωθεί η οικονομία παρότι η Βραζιλία ξεπέρασε χθες τους 65.000 θανάτους και τα 1,6 εκατ. κρούσματα μόλυνσης.