Η Lufthansa απολύει διευθυντικά στελέχη της - Προχωρά σε περικοπή 1000 θέσεων εργασίας

Η Lufthansa απολύει διευθυντικά στελέχη της - Προχωρά σε περικοπή 1000 θέσεων εργασίας Facebook Twitter
0

Περικοπή 1000 θέσεων σε διοικητικές υπηρεσίες και του 20% των διευθυντικών θέσεων ανακοίνωσε η Lufthansa, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάθρωσης με στόχο την αποπληρωμή των 9 δισ. ευρώ που έλαβε από την γερμανική κυβέρνηση.

Η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι στο βιβλίο παραγγελιών της θα παραμείνουν μόνο 80 αεροσκάφη έως το 2023, περιορίζοντας έτσι το ύψος των εξόδων για την αγορά νέων αεροσκαφών στο μισό, ενώ ο στόλος της, ο οποίος το 2019 αριθμούσε 763 αεροπλάνα, θα μειωθεί κατά 100.

Επιπλέον, έχει ήδη ανακοινωθεί ότι κλείνει η θυγατρική της, German Wings.

Η Lufthansa διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών στην Ευρώπη και το υψηλότερο μισθολογικό κόστος και καλείται τώρα να περιορίσει και τα δύο.

Έχει ωστόσο ανακοινώσει ότι, αν και στον Όμιλο πλεονάζουν τουλάχιστον 22.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, θα αποφύγει να απολύσει προσωπικό, όπου αυτό είναι εφικτό.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα των κυβερνητών των αεροσκαφών προκειμένου να συμφωνηθούν περικοπές αποδοχών, κάτι που έχει ήδη συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους των πληρωμάτων καμπίνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ISIS - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM