Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα είχε λίγα κρούσματα για εβδομάδες - «Μετά ήρθαν οι τουρίστες»

Γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα είχε λίγα κρούσματα για εβδομάδες - «Μετά ήρθαν οι τουρίστες» Facebook Twitter
Θέμα στον γερμανικό Τύπο τα εισαγόμενα κρούσματα από τουρίστες στην Ελλάδα (Eurokinissi)
0

Η είδηση για τα νέα εισαγόμενα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, απασχολεί τα γερμανικά Μέσα.

Στον καθ' υπερβολή τίτλο της, η γερμανική εφημερίδα Die Welt, στην ηλεκτρονική έκδοσή της αναφέρει ότι «Για εβδομάδες ολόκληρες στην Ελλάδα δεν είχαν εμφανιστεί νέα κρούσματα. Μετά ήρθαν οι τουρίστες», αναφερόμενη στον μικρό αριθμό καθημερινών κρουσμάτων που είχε η Ελλάδα πριν το άνοιγμα των συνόρων, σε σχέση με την αύξηση που παρατηρήθηκε από την 1η Ιουλίου και έπειτα.

Προσθέτει δε, πως «Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί στα σύνορα με τη Βουλγαρία».

Το Focus Online κάνει αναφορά στο κλείσιμο των συνόρων από πλευράς Ελλάδας σε πολίτες της Σερβίας, σημειώνοντας πως «λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων στη Σερβία, από το πρωί της Δευτέρας η Ελλάδα έχει κλείσει τα σύνορά της για τους ταξιδιώτες από αυτή τη βαλκανική χώρα».

Η αυστριακή Die Presse υποστηρίζει ότι «οι τουρίστες συρρέουν στην Ελλάδα, όπου οι τιμές των δωματίων έχουν μειωθεί κατά 70%».

Η εφημερίδα της Βιέννης δε, αναφέρει πως «με το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων η Ελλάδα εγκαινιάζει οριστικά την τουριστική σεζόν.

Λίγο πριν, είχε προκληθεί σύγχυση σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφαλείας που πρέπει να τηρηθούν, αλλά τώρα ένα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα: οι τουρίστες πραγματικά έρχονται, ακόμη και σε εποχές πανδημίας».

Με πληροφορίες της Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ