Περού: Το μεγαλύτερο κλαμπ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ανοίγει εκ νέου αλλά ως παντοπωλείο

Περού: Το μεγαλύτερο κλαμπ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ανοίγει εκ νέου αλλά ως παντοπωλείο Facebook Twitter
Περού: Το μεγαλύτερο κλαμπ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ανοίγει εκ νέου αλλά ως παντοπωλείο - Με τους ίδιους υπαλλήλους
0

Καθώς το Περού αρχίζει να χαλαρώνει τα αυστηρά μέτρα κατά του κορωνοϊού το μεγαλύτερο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της χώρας άνοιξε τις πόρτες του την Τρίτη, αλλά αυτή τη φορά ως παντοπωλείο.

Αντί να ετοιμάζει κοκτέιλ στο μπαρ ή να χορεύει στην σκηνή, το διάσημο προσωπικό του ValeTodo Downtown, που αποτελείται αποκλειστικά από drag queens θα πουλάει καθημερινά προϊόντα οικιακής χρήσης στους πελάτες.

Ο χώρος ανοίγει ξανά ως παντοπωλείο σε μία προσπάθεια των ιδιοκτητών να επιβιώσει η επιχείρηση καθώς τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης κρατούν κλειστά τα νυχτερινά κέντρα.

Η κυβέρνηση του Περού θα άρει τα μέτρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας στις αρχές Ιουλίου, αλλά θα διατηρήσει τα σύνορα κλειστά. Το ίδιο θα ισχύσει για τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ.

Το κλείσιμο της επιχείρησης ήταν τεράστιο πλήγμα για τους 120 υπαλλήλους της επιχείρησης, όπως η βασίλισσα του χώρου Belaluh McQueen. Η ζωή της άλλαξε εντελώς όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε την καραντίνα. Οι νύχτες πλέον δεν σήμαιναν χορός στην πίστα του κλαμπ.

«Ήμουν σε κατάθλιψη επειδή έχω αφιερώσει τη ζωή μου σε αυτή την τέχνη εδώ και χρόνια, αλλά έπρεπε όλοι να προσαρμοστούμε στις νέες προκλήσεις», δήλωσε η McQueen.

Τώρα η βασίλισσα του drag show στο κλαμπ επέστρεψε στη δουλειά ως υπάλληλος παντοπωλείου, φορώντας κοστούμι με πούλιες, ψηλά τακούνια και μάσκα. Στο παντοπωλείο βέβαια θα υπάρχει και ένας DJ που θα παίζει μουσική.

«Έχουμε μια νέα ευκαιρία για εργασία» λέει η McQueen. Το κέντρο μετανομάστηκε σε Downtown Market και είναι σήμα κατατεθέν για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

«Παλαιότερα ερχόμουν εδώ για να χορέψω και να περάσω καλά, αλλά τώρα ερχόμαστε για να ψωνίσουμε», είπε η Alexandra Herrera.

Η γενική διευθύντρια του κλαμπ, Claudia Achuy, δήλωσε ότι η πανδημία επηρέασε σημαντικά τη νυχτερινή ζωή της Λίμα.

Έτσι επέλεξε να αλλάξει το κλαμπ σε παντοπωλείο διατηρώντας όλους τους υπαλλήλους της επιχείρησης.

«Αν είχαμε μείνει μόνο ως νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, δεν θα είχαμε εργασία», δήλωσε.

Το Περού είναι η πιο πληγείσα χώρα της Λατινικής Αμερικής μετά τη Βραζιλία.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM