Βρετανία: Σε καραντίνα το Λέστερ μετά από έξαρση κρουσμάτων

Βρετανία: Σε καραντίνα το Λέστερ μετά από έξαρση κρουσμάτων Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Η Βρετανία θα εισαγάγει προσεχώς νομικές αλλαγές για την ισχύ της καραντίνας που επιβλήθηκε στην πόλη Λέστερ της Αγγλίας, όπου παρουσιάστηκε έξαρση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο Ματ Χάνκοκ.

Η αρχαία πόλη του Λέστερ στην κεντρική Αγγλία είναι η πρώτη περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου που τίθεται σε στοχευμένο σε μια περιοχή lockdown από τις αρχές του μήνα που η βρετανική κυβέρνηση άρχισε να χαλαρώνει την καραντίνα που είχε επιβάλει σε πανεθνικό επίπεδο.

«Θα προωθήσουμε πολύ σύντομα μια νομική αλλαγή, τις επόμενες δύο μέρες, επειδή κάποια από τα μέτρα που οφείλαμε δυστυχώς να λάβουμε στο Λέστερ απαιτούν νομική βάση», σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας σε δηλώσεις που έκανε στο Sky.

Ερωτηθείς αν ορισμένες πτυχές της καραντίνας θα επιβάλλονται από την αστυνομία, ο Χάνκοκ απάντησε θετικά. «Ναι, σε ορισμένες περιπτώσεις», είπε. Στο Λέστερ εντοπίστηκε το 10% όλων των θετικών κρουσμάτων της χώρας την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης.

Από τα τεστ στα οποία προχώρησαν οι αρχές στο Λέστερ «είδαμε έναν αριθμό θετικών κρουσμάτων στους ανθρώπους κάτω των 18 ετών και γι'αυτό πήραμε με βαριά καρδιά την απόφαση να κλείσουμε τα σχολεία στο Λέστερ», σημείωσε ο Χάνκοκ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM