Αιθιοπία: Mοναχός 114 ετών ανέρρωσε από τον κορωνοϊό

Αιθιοπία: Mοναχός 114 ετών ανέρρωσε από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
ΑΡ
0

Ένας Αιθίοπας ορθόδοξος μοναχός κατάφερε να αναρρώσει από τον κορωνοϊό σε ηλικία 114 χρόνων, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Ο Tilahun Woldemichael πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από περίπου τρεις εβδομάδες νοσηλείας. Στον υπεραιωνόβιο χορηγούσαν οξυγόνο και δεξαμεθαζόνη, ένα φθηνό και ευρέως διαθέσιμο στεροειδές το οποίο σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές πιστεύεται πως μειώνει τη θνησιμότητα κατά τουλάχιστον ένα τρίτο στους βαριά ασθενείς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, το υπουργείο συνιστά την επείγουσα χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου στους ασθενείς της Covid-19 που χρειάστηκε να μπουν σε οξυγόνο ή αναπνευστήρα.

Ο εγγονός του υπερήλικα μοναχού τόνισε πως δεν υπάρχει πιστοποιητικό γέννησης ώστε να αποδείξουν την ηλικία του παππού του, ωστόσο έδειξε μια φωτογραφία του όπου γιόρταζε τα 100α γενέθλιά του.

«Έδειχνε νέος τότε» είπε ο εγγονός στο Associated Press, συμπληρώνοντας πως φοβήθηκε όταν ο παππούς του εισήχθη στο νοσοκομείο, αλλά «τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε ξανά μαζί».

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, η Αιθιοπία μετρά 94 θανάτους και πάνω από 5.500 κρούσματα τού κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σε Χεζμπολάχ: «Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση»

Επανεμφανίστηκε με επιστολή προς τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση ενάντια σε Ισραήλ και ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας και στρατηγικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM