Παρέμβαση Μενέντεζ για την Ελλάδα: «Οι ΗΠΑ πρέπει να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία»

Παρέμβαση Μενέντεζ για την Ελλάδα: «Οι ΗΠΑ πρέπει να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία» Facebook Twitter
0

Για την τουρκική προκλητικότητα, τις επιδιώξεις Ερντογάν και τις τεράστιες ευκαιρίες στην Ανατολική Μεσόγειο μίλησε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ.

«Δεν πρέπει να καλούμε όλα τα μέρη να αποφεύγουν τις εντάσεις. Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν δημιουργούν προβλήματα ή εντάσεις στην περιοχή», τόνισε ο γερουσιαστής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. «Μόνο η Τουρκία δημιουργεί προβλήματα. Δεν μπορούμε να βάζουμε όλες τις χώρες στην ίδια κατηγορία σαν να είναι το ίδιο. Δεν είναι» επισήμανε περαιτέρω.

Σε μια περίοδο έντονης τουρκικής προκλητικότητας ο κ. Μενέντεζ έστειλε σαφές μήνυμα. «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει την ακραία επιθετικότητα της Τουρκίας. Τόσο σε σχέση με τον ισχυρισμό της ότι υπάρχει μια ΑΟΖ που φτάνει μέχρι την Λιβύη, παραβιάζοντας την κυριαρχία της Ελλάδος, όσο και σε σχέση με τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ» διαμήνυσε και προσέθεσε: «Οι ΗΠΑ είναι κράτος δικαίου και πρέπει να εφαρμόσουν τον νόμο και να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία».

Σχετικά με τα τεκταινόμενα στην εσωτερική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, ο κ. Μενέντεζ υπογράμμισε ότι «η σχέση Τραμπ – Ερντογάν, όπως περιγράφεται στο βιβλίο του Μπόλτον, πιθανότατα αποτελεί τον λόγο που δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις στην Τουρκία».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM