Ισπανία: Ανοιχτά τα σύνορα για τους Βρετανούς, χωρίς καραντίνα

Ισπανία: Ανοιχτά τα σύνορα για τους Βρετανούς, χωρίς καραντίνα Facebook Twitter
Ισπανία: Ανοιχτά τα σύνορα για Βρετανούς χωρίς καραντίνα
0

Χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε 14 ημέρες καραντίνα, ο Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν από αύριο να επισκέπτονται την Ισπανία.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονζάλεθ Λάγια δήλωσε σήμερα ότι η Ισπανία θα ανοίξει τις πύλες της στους Βρετανούς τουρίστες από αύριο, Κυριακή, χωρίς να χρειάζεται αυτοί να περάσουν δύο εβδομάδες σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού.

«Θα επιτρέψουμε στους Βρετανούς επισκέπτες να εισέλθουν στην Ισπανία όπως η υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση ή ο χώρος Σένγκεν από την 21η Ιουνίου ελεύθερα και χωρίς την ανάγκη καραντίνας» δήλωσε στο BBC News.

Η επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας δήλωσε επίσης ότι η χώρα της είναι ακόμη σε συζητήσεις με τις βρετανικές αρχές για το εάν θα προσφέρουν τους ίδιους όρους για τους Ισπανούς επισκέπτες στη Βρετανία.

Την ίδια ώρα δημοσίευμα του BBC, θέλει την κυβέρνηση Τζόνσον να αναζητά «αερογέφυρες» ανάμεσα στη Βρετανία και τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα από αρχές Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, Βρετανοί αξιωματούχοι βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο ελπίζει ότι θα μπορεί να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τις «αερογέφυρες» στις 29 Ιουνίου.

Με πληροφορίες από το Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Υπάρχνουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

Διεθνή / Ιταλία: «Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να δήλωσε ο συρροή γυναικοκτόνος

«Υπάρχουν κι άλλες», φέρεται να είπε ο Βασίλε Φρουμουζάκε μέσα στη φυλακή - Οι Αρχές επεκτείνουν τώρα την έρευνα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες πέντε ετών και σε καταλόγους αγνοουμένων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ
Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

Διεθνή / Ιταλία: 32χρονος ομολόγησε γυναικοκτονίες σεξεργατριών - Θεωρείται κατά συρροή δολοφόνος

«Βασίλε Φρουμουζάκε: Ο υποδειγματικός πατέρας που έκρυβε έναν κατά συρροή δολοφόνο», γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ για τον άνδρα που έχει ομολογήσει δύο γυναικοκτονίες μετά από βασανισμό και ερευνάται για άλλα εγκλήματα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ